Wat is een ad blocker?

Een ad blocker is een tool of softwareprogramma die advertenties op het internet blokkeren. Door zo’n programma te gebruiken krijg je geen advertenties meer te zien op websites zoals YouTube, Google, Nu.nl etc.

Waarom advertenties?

Op veel websites worden advertenties geplaatst om de kosten die zo’n website maakt te kunnen bekostigen. YouTube verbruikt bijvoorbeeld enorm veel dataverkeer voor gratis video’s wat veel geld kost. Zij plaatsen nu af en toe voordat je een video kunt gaan bekijken een advertentie die je pas na een X aantal seconden kunt wegklikken.

Veel mensen zijn hierdoor zogenaamde ad blockers gaan gebruiken. Gebruikers kunnen eenvoudig advertenties op het internet markeren als advertentie waardoor een ad blocker hiervan leert. De ad blocker blijft leren van de data die het krijgt van haar gebruikers. Hierdoor kan het zijn dat je op sommige websites nog wel advertenties te zien krijgt.

Het nadeel van de ad blockers is dat websites hierdoor inkomsten mislopen, waardoor websitebeheerders nog meer advertenties moeten plaatsen of op andere creatieve manieren inkomsten zullen moeten vergaren via hun website.

Het is eigenlijk een spel, een webmaster plaatst advertenties, een bezoeker blokkeert ze en vervolgens wordt er een nieuwe methode gebruikt waarmee inkomsten kunnen worden verkregen. Nu zijn het advertenties en over 2 jaar is het een andere methode.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.