Wat is een advertentienetwerk?

Een advertentienetwerk is een netwerk van websites waarop je kunt adverteren. Je kunt advertenties inkopen op al deze websites tegelijk, deze advertenties worden verkocht door één partij. Het advertentienetwerk zorgt er vervolgens voor dat jouw advertenties bij de juiste doelgroep terecht komt.

Wat zijn Nederlandse Advertentienetwerken?

In Nederland hebben we ook een aantal advertentienetwerken waar je gebruik van kunt maken om advertenties mee te plaatsen of juist om advertenties van te plaatsen.

Google AdWords & Google AdSense

Google AdSense samen is het meest bekende advertentienetwerk, via Google AdSense kun je advertenties op je eigen website plaatsen en hier geld mee verdienen. Adverteerders kunnen via Google Adwords advertenties aanmaken die op het netwerk van Google zullen worden vertoond. Google zorgt er vervolgens voor dat de advertenties aan relevante doelgroepen worden vertoond.

Telegraaf Media Groep

Ook de Telegraaf heeft haar eigen advertentienetwerk. De Telegraaf is veel meer dan alleen de krant waar de meeste mensen de Telegraaf van kennen. De Telegraaf Media Groep heeft veel grote websites in haar beheer. Zo kun je met het advertentienetwerk adverteren op sites zoals: telegraaf.nl, vrouw.nl, metro.nl, autovisie.nl, dichtbij.nl, vacaturekrant.nl, dumpert.nl, uitwinkelen.nl, Hyves & geenstijl.nl. Adverteren op dit advertentienetwerk doe je via GerichtOnline.nl.

Affiliate marketing advertentienetwerken

Andere netwerken waarop je kunt adverteren zijn de netwerken van de grotere affiliate marketing platformen. Het grote verschil met de bovengenoemde platformen is dat je bij de meeste affiliate marketing platformen betaald per verkoop in plaats van per klik naar jouw website. Voorbeelden van deze websites zijn: PayPro, M4N, TradeTracker, TradeDoubler, Zanox, Testnet.nl, Daisycon.

Download de MailBlue
inhaakkalender

Je ontvangt de inhaakkalender na aanvraag direct in je inbox.