Wat is een backlink?

Een backlink is een inkomende link naar jouw website. Iedere link die naar jouw website verwijst is een backlink. Bezoekers kunnen zo gemakkelijk doorklikken naar jouw website en ook hebben backlinks invloed op de zoekresultaten.

Door backlinks te verzamelen is de kans aanwezig dat je meer bezoekers naar jouw website gaat trekken. Met een goede backlinkstrategie ga je niet alleen meer bezoekers trekken naar jouw website ook zal jouw website gaan stijgen in de zoekresulten van Google, Yahoo & Bing.

Stem voor jouw website

Je stijgt in de zoekresultaten omdat zoekmachines zoals bovengenoemde een backlink zien als een “stem” voor jouw website. Hoe meer stemmen jouw website krijgt hoe relevanter en waardevoller deze is in de ogen van de zoekmachines.

Je moet echter wel rekening houden met de verschillen in backlinks, zo heb je goede en slechte backlinks. Goede backlinks hebben bovenstaande resultaten als resultaat terwijl je met slechte backlinks juist het tegenovergestelde zult bereiken.

Slechte backlinks

Door slechte backlinks aan jouw website toe te voegen zul je ervaren dat je misschien wel extra bezoekers naar je website krijgt, alleen hierin moet ik je helaas teleurstellen. Grote kans dat deze bezoekers robots zijn. Niet alleen zul je geen waardevolle bezoekers naar je website krijgen, ook is de kans groot dat de zoekmachines jouw website lager gaan waarderen en waardoor je lager in de zoekresultaten zal worden geplaatst.

Goede en slechte backlinks

Waar wat zijn nu goede, en wat zijn nu slechte backlinks? Het verschil is eigenlijk heel simpel. Goede backlinks zijn backlinks die van relevante en waardevolle websites komen. Slechte backlinks komen van sites waar alleen maar linkjes op staan en sites die enkel worden gebruikt om advertenties op te plaatsen. Deze websites zijn vaak ook niet relevant aan jouw doelgroep. Om je zoekresultaten te gaan verbeteren in Google zul je moeten gaan werken aan een backlinkstrategie.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.