CSV-bestand

Wat is een CSV-bestand?

Een CSV-bestand is universeel bestandsformaat dat gebruikt wordt voor tabelbestanden. De data in een CSV-bestand wordt niet weergegeven in tabellen, maar in platte tekst. Deze tekst is gescheiden door komma’s. Vandaar de afkorting CSV, die staat voor Comma-Separated Values.

Waarom is een CSV-bestand handig?

Een CSV-bestand is eigenlijk niks anders dan een eenvoudig databaseformaat. Het bestandstype is eenvoudig te importeren en blijft daarom populair. Maar een CSV-bestand kent nog meer voordelen. 

Klantgegevens
CSV-bestanden zijn niet geschikt voor het opslaan van complexe data. Wel is dit type bestand ideaal voor het opslaan van eenvoudige gegevens, zoals lijsten met klantgegevens, producten of prijzen. 

Leesbaarheid
Een CSV-bestand bestaat uit tekst en komma’s. De gegevens zijn daarom voor iedereen leesbaar. Ook zijn ze makkelijk te bewerken. 

Universeel bestandsformaat
CSV-bestanden worden als een universeel formaat voor gegevensuitwisseling gezien. Ze platformonafhankelijk en kunnen door veel verschillende programma’s worden geopend en bewerkt. Voorbeelden hiervan zijn Microsoft Excel, Google Sheets, Apple Numbers en Notepad. 

CSV-bestanden in e-mailmarketing

Start je een nieuwe campagne via e-mailmarketing en heb je een CSV-bestand vol klantgegevens? Deze lijst kun je gewoon gebruiken! Hier heb je wel de juiste e-mailmarketingsoftware voor nodig. 

MailBlue is hier de aangewezen marketing software voor. CSV-bestanden zijn eenvoudig te importeren. Zo vul je met één klik op de knop een lijst vol ontvangers voor je campagne!

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.