Wat is een deeplink?

Een deeplink stuurt de bezoeker direct door naar een specifieke pagina op een website middels een hyperlink. De deeplink wordt ook wel eens omschreven als de ‘dieplink’, waarmee aangegeven wordt dat het om een hyperlink gaat die direct naar een zogenaamd diepere pagina in de website linkt.

De homepage of de ‘over ons’ pagina behoren niet tot diepere webpagina’s. Wanneer het bijvoorbeeld gaat om een webwinkel in fietsen, brommers en diverse toebehoren, dan zijn er veel verschillende webpagina’s aanwezig, bijvoorbeeld met informatie en producten.

In bepaalde content kan het woord ‘fietsbel’ bijvoorbeeld voorkomen. Hiervan kan een deeplink worden gemaakt die de bezoeker direct aan de pagina met (kleine) accessoires voor fietsen brengt. Zo hoeft de bezoeker niet het hele menu te doorzoeken naar het gewenste product. Het gaat dus om een verwijzing naar een specifiek onderdeel van de website.

Ideaal voor linkbuilding

Linkbuilding heeft een positief effect op de zoekresultaten van verschillende zoekmachines zoals die van Google, Yahoo & Bing. Bij linkbuilding kan er op webpagina’s in content gemakkelijk worden gelinkt naar meerdere andere pagina’s die op de website aanwezig zijn. Zo worden er specifieke pagina’s voorgedragen aan de bezoeker en deze hoeft enkel op de deeplink te klikken om daar te komen.

Een verbeterde en snellere navigatie

Mensen willen tegenwoordig snel kunnen navigeren op een website. Als een bezoeker te lang moet zoeken op een website naar een bepaald stuk informatie, naar een product of een bepaalde dienst, dan vertrekt deze en gaat deze zoeken naar een website die gemakkelijker is. Deeplinks dragen bij aan een optimale navigatie. Door veel deeplinks te plaatsen vergroot je de kans dat mensen snel bij de webpagina kunnen komen die zij zoeken.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.