Een funnel marktplaats!

Twijfel je soms of je e-mailmarketing inspanningen wel het maximale resultaat opleveren? Vind je het lastig om te bepalen wat strategisch nou een sterke funnel is? Of heb je gewoon wat inspiratie nodig voor nieuwe geautomatiseerde mailreeksen? In alle gevallen maken we het je gemakkelijk met de marktplaats voor funnels van ActiveCampaign. Als Nederlandse reseller van deze software zullen wij ook hier onze input blijven delen. Het eerste funnel voorbeeld staat er al in!

Slimme funnels helpen je bij het weg laten vallen van routinematig werk, zodat je meer tijd overhoudt voor de taken die er écht toe doen voor je bedrijf. Maar soms, en voornamelijk als je groeit met je bedrijf, is het niet helemaal duidelijk welke taken binnen je bedrijf je nu het beste kunt automatiseren. Dan is het natuurlijk handig dat je een bibliotheek aan diverse funnels kunt raadplegen.

Daarom staan we in deze blog stil bij de ActiveCampaign Marktplaats; een omgeving waarin je kunt filteren en zoeken naar automatiseringsrecepten die je met 1 klik in je account kunt importeren.

funnel-voorbeeld-mailblue

Binnen deze marktplaats vind je;
– 250 vooraf gebouwde funnels gecreëerd door ActiveCampaign, partners van ActiveCampaign (ja; dus óók MailBlue! ????) en andere ActiveCampaign gebruikers.
– Filteropties; zodat je kunt zoeken naar recepten op basis van type branche, bepaalde features en ervaringsniveau.
– Uitgebreide toelichting en beschrijving bij de funnels én suggesties voor vergelijkbare automatiseringen
– De mogelijkheid om je eigen funnels te delen, gebaseerd op de ervaringen die jij in de praktijk hebt geleerd vanuit jouw bedrijf

Hoe importeer ik de funnel voorbeelden?

De ‘recepten’ aan funnel voorbeelden die je in de marktplaats vindt, zijn werkelijk kant-en-klaar gebouwde automatisering templates die je kan importeren als je een MailBlue account hebt. Omdat je daarmee vanuit een bestaand template kunt werken, is het eenvoudig om deze nog even in te stellen en te finetunen voor jouw business. In onderstaande video leggen we uit hoe je deze recepten eenvoudig inlaadt;

Inmiddels gebruiken meer dan 95.000 bedrijven de software van ActiveCampaign, waar ook de MailBlue gebruikers inmiddels een groot aandeel in vormen. Maak niet alleen gebruik van de kennis en expertise die MailBlue en ActiveCampaign te delen hebben, maar ook van de ervaringen van de medegebruikers. Je kunt ideeën opdoen uit vergelijkbare bedrijven die in eenzelfde situatie zaten op het gebied van hun marketingstrategieën.

Het kan zijn dat je startend bent en überhaupt nog aan het uitzoeken bent hoe funnels en automatiseringen werken. Dan is de marktplaats heel waardevol voor je, om hier kennis mee te kunnen maken. Maar ook als je al een tijdje bezig bent en juist op zoek bent naar slimmere funnels omdat je weet dat er meer uit te halen valt, is de marktplaats een geweldige plek om te zoeken naar passende automatiseringen. Probeer eens features uit binnen de software die je zelf nog nooit gebouwd hebt, en vind nieuwe manieren om je bedrijfsprocessen te automatiseren.

Heb je zelf een geweldig strategisch idee en zie je die funnel er niet tussen staan? Voel je dan vrij om je eigen funnel template toe te voegen aan de ActiveCampaign marktplaats. We vinden het ook leuk als je jouw favoriete automatisering templates deelt op onze MailBlue Facebook Community.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.