Wat is de Emerce top 100?

De Emerce top 100 is een lijst van het mediaplatform Emerce met daarin de 100 beste e-business bedrijven. De lijst is in 2023 voor de achttiende keer verschenen. Dit jaar werden er ruim 900 bedrijven onderzocht. Emerce heeft hiervoor, in samenwerking met het onderzoeksbureau Motivaction, 1918 respondenten ondervraagd die e-commercebedrijven gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden.

Hoe komt Emerce tot de lijst?

Emerce maakt een rangorde van de top 100 gebaseerd op een score. Deze score is gebaseerd op antwoorden van de respondenten. De respondenten konden kiezen uit 55 categorieën, maar geen bedrijven beoordelen in de categorie waarin zij zelf werken. De reden hiervan is dat er anders oneerlijke concurrentie kan ontstaan.Na het kiezen van de categorie wordt de respondent ondervraagd op vier punten:

  • kennis/knowhow
  • prijs-kwaliteitverhouding
  • betrouwbaarheid
  • flexibiliteit

Om mee te tellen in de lijst moesten minimaal vijftien respondenten hun mening hebben gegeven over een bedrijf. Ook hebben zij hun mening gegeven over de rangorde van belangrijkheid.

Belang van de Emerce top 100

De Emerce top 100 is bekend als een toonaangevende lijst voor imago-onderzoek. Emerce is sinds 1998 een belangrijk platform voor digitale marketing en de kwaliteit van dienstverlening. Sta je als bedrijf in de top 100? Dan behoor je tot de beste bedrijven in de online sector.

MailBlue in de Emerce top 100

En ook ons eigen MailBlue stond in 2023 in de Emerce top 100! Dit was onze eerste vermelding, maar meteen een succesvolle. MailBlue scoorde namelijk de volle vijf sterren op e-mailmarketingsoftware. Wij zijn Emerce, Motivaction en alle respondenten dankbaar voor deze vermelding!

Naast de Emerce top 100 zijn we dit jaar ook trotse winnaars van een plekje in de SaaS100 en hebben we een FD Gazellen Award in ontvangst mogen nemen. 

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.