• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Veelgestelde vragen over Facebook facturatie

Heb je vragen over de facturatie van Facebook adverteren? Wij hebben de veelgestelde vragen op een rij gezet.

Waar kan ik mijn Facebook advertentie facturen downloaden?

Je bent druk aan het adverteren met Facebook maar eind van de maand vraagt je boekhouder om de facturen. Uh.. waar vind je die dan?

Eigenlijk is het heel simpel; je gaat naar de advertentiemanager en klikt op "Facturen". Daar kun je alle facturen vinden die Facebook je heeft gestuurd.

Je kunt deze link: Facebook facturen natuurlijk ook opslaan bij je bladwijzers. Zo kun je voortaan direct naar jouw facturenpagina.

Is jouw Facebook factuur niet zichtbaar in het overzicht? Grote kans dat deze dan net buiten de huidige factuurperiode valt. Door in het menu op 'afgelopen 30 dagen' te klikken kun je zelf de factuurperiode aanpassen. 

Heb je een achterstand aan facturatie in te halen en wil je ze in één keer ophalen? Ook dat kan; je klikt dan simpelweg op 'alle facturen downloaden'.

facebook facturatie

Hoe zit het met de BTW op de facturen van Facebook?

In principe worden de facturen van Facebook vanuit het buitenland verstuurd, waardoor de BTW verlegd wordt en er op de factuur 0% VAT staat. Hiervoor moet je uiteraard wel je BTW-nummer hebben ingevuld op de accountdetails pagina.

De betaling van mijn factuur is mislukt, wat moet ik doen?

No worries: Facebook zal eerst opnieuw proberen de transactie te incasseren. Mocht dat wederom niet lukken dan zal Facebook kijken of je nog een secundaire betalingsmethode beschikbaar hebt. Mocht ook dát niet lukken, dan zal Facebook stoppen met het tonen van je advertenties totdat jijzelf de factuur hebt betaald.

Gebeurt het vaak dat de betaling mislukt? Neem dan even contact op met je bank of creditcardmaatschappij of voeg een nieuwe betalingsmethode toe.

Wil je minder vaak facturen ontvangen vanuit Facebook?

Je kunt dan de standaard facturatie drempel die ingesteld is door Facebook op 20 euro aanpassen. Deze drempel is in ieder geval te verhogen tot 600 euro per factuur. In dit artikel over het Facebook advertentieaccount lichten we o.a. toe hoe je deze drempel ophoogt.

Download gratis:
E-mailmarketing
handboek

  • Ontdek de kracht van e-mailmarketing
  • Hoe je jouw nieuwsbrieven kunt automatiseren
  • Hoe je doorlopend omzet kunt generen
  • Inclusief stappenplannen voor het bouwen van funnels
>