Wat is de FD Gazellen Award?

De FD Gazellen Award is een prijzenreeks van Het Financieele Dagblad die wordt toegekend aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. De Gazellen Awards bestaan inmiddels 20 jaar en worden gezien als een van de meest prestigieuze prijzen om te winnen. 

Hoe kun je een FD Gazellen Award winnen?

Om de award te krijgen moet je als bedrijf aan een aantal criteria voldoen. De belangrijkste hiervan is dat er een minimale omzetgroei van 20% is over de afgelopen drie jaar. Andere regels zijn:

  • de omzetgroei moet gedurende deze drie jaar ononderbroken zijn
  • de omzet van het eerste jaar is minimaal € 250.000
  • het bedrijf is actief sinds minstens 1 januari 2020 (i.v.m. de driejarige periode)
  • het nettoresultaat van het laatste jaar is positief en in de twee jaar daarvoor mag er maximaal één jaar verliesmakend zijn geweest
  • het bedrijf is financieel gezond
  • bedrijven zijn voor een bepaalde datum aangemeld
  • een aantal type bedrijven, zoals lege holdings en franchisenemers van grote ketens, zijn uitgesloten van deelname

Als een bedrijf aan al deze eisen voldoet, kan het meedingen naar de award. De FD Gazellen Award kent vervolgens twaalf categorieën waarop bedrijven worden beoordeeld. Er wordt gekeken naar meer dan alleen de omzetgroei. Zo zijn ook aantal werknemers en winstgevendheid belangrijke indicatoren. 

Waarom is het zo goed een FD Gazellen Award te winnen?

Een FD Gazellen Award is een prachtige toekenning. Het betekent dat je als bedrijf financieel gezond bent én op de goede weg zit. Het is een erkenning van groei en vertrouwen vanuit klanten in een organisatie.

MailBlue wint een FD Gazellen Award!

MailBlue mocht dit jaar wederom een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Deze hebben we al eerder mogen ontvangen. We zijn dan ook dankbaar te zien dat we nog steeds het vertrouwen van onze klanten hebben waardoor we blijven groeien en financieel gezond zijn!

MailBlue is dit jaar overigens ook opgenomen in de Emerce top 100 én de SaaS100.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.