Wat is Google AdSense?

Google AdSense is het advertentie platform van Google. Over de hele wereld is het het meest gebruikte advertentieplatform door zowel adverteerders als websitebeheerders. Wanneer je ervoor kiest om advertenties van Google AdSense op jouw website te plaatsen zal de inhoud van deze advertenties automatisch worden aangepast zodat de advertenties relevant zijn voor de websitebezoeker en niet storend.

In de afgelopen jaren is Google AdSense uitgegroeid tot het grootste advertentieplatform in de wereld. Hiermee heeft Google nog meer data over websitebezoekers, websitebeheerders en adverteerders wat waardevolle data is voor een bedrijf zoals Google.

Op de website van Google AdSense kun je gemakkelijk een account maken en kun je binnen enkele minuten al de eerste advertenties op jouw website plaatsen. Echter om te adverteren met het Google Adsense programma zul je een account aanmoeten maken bij Google Adwords.

Google Adwords is de website waar adverteerders zich kunnen aanmelden en hun advertenties kunnen aanmaken. Je geeft bij de advertenties een aantal keywords op en Google bepaald dan op welke websites jouw advertenties worden getoond, dit doen ze om zo zelf te kunnen bepalen welke websites relevant zijn aan jouw advertentie.

Geld verdienen met Google Adsense

Google Adsense is één van de manieren waarmee je geld kunt verdienen met je website. Door je aan te melden bij Adsense en de advertenties op jouw website te plaatsen krijg je een vergoeding per klik die iemand doet op de advertenties die jij op jouw website hebt geplaatst.

Deze vergoeding verschilt per klik en voornamelijk per markt. Als jij in een beconcurreerde markt zit zoals de hypotheken, verzekeringen, afvallen of beleggen dan zijn de vergoedingen die jij krijgt per klik hoger dan wanneer je in een markt zit zonder concurrentie. Simpel weg omdat Google ook minder betaald krijgt per klik.

Hoe meer concurrentie er is in een markt hoe hoger de adverteerders moeten bieden om hun advertentie te laten vertonen. Google rekent de adverteerder een bepaald bedrag per klik en jij als websitebeheerder krijgt hier dan een percentage van.

Google Adsense uitbetalen

Als je dat de conclusie bent gekomen om deze manier te gaan gebruiken om geld te verdienen met je website dan is het ook handig om te weten hoe en wanneer je wordt uitbetaald door Google Adsense.

Als je voor de eerste keer uitbetaald gaat worden door Google zul je je identiteit nog moeten verifiëren dit doet Google door een verificatiecode per post naar je te versturen. De code op deze kaart moet je dan vervolgens invullen op de website zodat Google zeker weet wie er aan de andere kant van de website zit en aan wie ze geld overmaken.

Op iedere laatste dag van de maand wordt er gekeken of je meer dan 70 euro tegoed hebt van Google, 70 euro is namelijk de betalingsdrempel. Heb je minder dan 70 euro tegoed van Google Adsense? Dan schuift je tegoed gewoon door naar de volgende maand, totdat je wel aan de betalingseisen voldoet. Voldoe je hier wel aan, dan wordt het door jou te ontvangen bedrag gewoon op je bankrekening gestort.

Ook advertentie-inkomsten zijn inkomsten en hierover moet je dus gewoon belasting betalen. Kom je hier niet uit, vraag dan je boekhouder om hulp.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.