Doe je nog veel handmatig? Bespaar jezelf de tijd en moeite en automatiseer het verzamelen van je data.
Zoals je zelf mogelijk ook merkt: tijd is spaarzaam binnen een groeiend bedrijf. Data management tools vereisen vaak een hoop technische know-how. Dit kan een behoorlijke aanslag zijn op zowel je tijd als budget. Daarbij is het werken met meerdere platformen en koppelingen met verschillende programma’s ook niet overzichtelijk. En op een gegeven moment wordt je gek van al die uren handmatig data invoeren.

Zou het niet makkelijk kunnen; je data en rapportages te beheren? Gelukkig wel; dankzij de integratie van MailBlue met Google Sheets.

De Google Sheet integratie met MailBlue

Het is de eerste Google Sheet integratie met ingebouwde automatiseringsacties. Synchroniseer Google Sheets met MailBlue en je kunt rijen in de sheet aanvullen met contact data. Zonder dat je dus een extra tool nodig hebt om de systemen met elkaar te koppelen. En zonder dat je het handmatig steeds vanuit het MailBlue systeem hoeft te kopiëren naar je datasheets. Het gaat hier om een one-way integratie waarbij contactdata vanuit MailBlue gesynchroniseerd wordt naar een Google Sheet. Wanneer je juist vanuit Google Sheet wenst dat er gegevens binnen MailBlue terecht komen, kun je de Automatische Import-functie gebruiken. Disclaimer: dit artikel vanuit ActiveCampaign hebben wij nog niet vertaald naar het Nederlands*.

Het prettige aan de Google Sheets integratie is dat de configuratie direct beschikbaar is vanuit je automatiseringen binnen MailBlue. Je verbindt zo dus snel je Google account met MailBlue en bouwt je automatiseringen in één moeite door.

Aangepaste rapportages? Een peulenschil!

De Google Sheets CX App zorgt voor een eenvoudige manier om automatische rapportages te creëren. Alle belangrijke data die je nodig hebt om zelf je aangepaste rapportages op te bouwen heb je binnen een paar minuten geregeld. Wenst jouw team hun eigen individuele rapporten te creëren met alle data beschikbaar binnen MailBlue? Dien je leadgegevens, inschrijvingen op lijsten of registraties voor jouw evenementen te delen met andere belanghebbenden die zelf geen toegang hebben tot het MailBlue account? Geen probleem! Dankzij de integratie win je tijd terug en boost je de productiviteit van jouw team.

Interne processen en datakwaliteit verbeteren

Door het verzamelen van je data en rapportages te automatiseren bespaar je niet alleen tijd. Ook voorkom je hier handmatige fouten mee die de consistentie en kwaliteit van je data aantasten. Als je handmatig en routinematig werk verricht, zal dat minder accuraat zijn dan wanneer gegevens automatisch overgeheveld worden. Stroomlijn de processen rondom je rapportages en lever sneller betrouwbare data aan.

Verbind Google Sheets en MailBlue vandaag nog

De Google Sheet integratie is beschikbaar voor alle MailBlue accounts. Je hoeft enkel in te loggen in je MailBlue account en je vindt Google Sheets in het tabblad CX Apps binnen je automatiseringen. Hier vind je het helpartikel met de instructies voor het verbinden van Google Sheets met MailBlue.

Of bekijk deze video:

De Google sheet integratie in de praktijk

Het mooie van deze integratie is dat je MailBlue kunt verbinden met zoveel Google Sheets als dat je wilt. Én je kunt iedere soort trigger binnen een automatisering gebruiken die je wilt. Ben je op zoek naar een aantal slimme voorbeelden? We lichten toe binnen ieder type MailBlue account wat je er mee zou kunnen en delen vijf automatiseringen met je die mogelijk van toepassing kunnen zijn op jouw organisatie.

Lite account

opsomming-vink Importeer contacten uit Google Sheets
opsomming-vink Verbind MailBlue met zoveel Google Sheets als je wilt
opsomming-vink Keuze uit alle triggers om automatisch rijen in je Google Sheet aan te vullen met contactdata uit MailBlue
opsomming-vink Maak tags aan om contacten te identificeren en segmenteren die naar een Google Sheet gesynchroniseerd zijn

Plus account en hoger

opsomming-vink Gebruik automatiseringen om gekwalificeerde leads te ontdekken, creëer nieuwe deals en een lijst van deze leads in Google Sheets
opsomming-vink Meet betrokkenheid via conditionele content en creëer een lijst aan contacten in Google Sheets die betrokken zijn met een bepaalde campagne

Bespaar tijd met deze vijf direct in te laden automatiseringen

Als reseller van de software van ActiveCampaign, delen we mee in het voordeel dat hun ruim 187 professionals bijna dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van het systeem en alles wat daar mee samenhangt. De professionals daar werken in verschillende teams; van development tot aan sales, van support tot aan marketing en van product tot aan design, en nog meer. Ook qua content maken zij veel mooie stappen. Natuurlijk bieden wij vanuit MailBlue je dit ook aan, in het Nederlands én gericht op de Nederlandse markt. Maar het zou zonde zijn als we ook niet iets met de extra expertise vanuit ActiveCampaign doen. Zij hebben namelijk vijf kant-en-klare automatiseringen gemaakt op het gebied van Google Sheets die je direct kunt inladen. Disclaimer: de toelichting hierbij is dus wel in het Engels. Maar geen zorgen:

*Kom je er niet helemaal aan uit? Schroom dan niet om met ons, het MailBlue supportteam, gewoon snel en eenvoudig in het Nederlands te schakelen 🙂.

Automatisering 1: voeg dealinfo toe aan je Google Sheet CRM >>
Automatisering 2: aangepaste contactrapportages naar Google Sheets (track leads o.b.v. gedrag & meet KPI’s)>>
Automatisering 3: track weggever registraties >>
Automatisering 4: voeg deal toe aan Google Sheet CRM op basis van gekwalificeerde acties/gedrag>>
Automatisering 5: track webinar registraties >>

Download gratis:
E-mailmarketing
handboek

  • Ontdek de kracht van e-mailmarketing
  • Hoe je jouw nieuwsbrieven kunt automatiseren
  • Hoe je doorlopend omzet kunt generen
  • Inclusief stappenplannen voor het bouwen van funnels
>