Hosting

Hosting houdt websites online. Hosting wordt verzorgd door hosting providers. Deze hebben de taak om websites 24 uur per dag en 7 dagen per week goed bereikbaar te houden. Hosting wordt ook wel webhosting genoemd.

Meerdere mogelijkheden

Hosting wordt aangeboden door hosting providers, ofwel hosting aanbieders. Deze providers beheren de webservers die met internet zijn verbonden middels de meest snelle lijnen. Je kunt een abonnement afsluiten bij deze hosting providers om als het ware een deel van deze webservers te huren, zodat jij hier je websitebestanden op kunt opslaan.

De ene hosting provider biedt abonnementen waarbij je per maand betaalt, terwijl anderen een jaarbedrag rekenen. Het is aantrekkelijk om voor de goedkoopste tarieven te gaan, maar in dit geval kies je vaak ook voor een mindere kwaliteit, waardoor je risico loopt dat je website vaker niet bereikbaar is, ofwel gewoon ‘uit de lucht’ is. Een betrouwbare hosting provider is dan ook belangrijk. In de meeste gevallen kan je dan direct ook een domeinnaam laten vastleggen.

Een eigen webserver

Als een optimaal werkende en bereikbare website bijzonder belangrijk is, dan kan er ook worden gekozen voor de huur van een eigen webserver. Dit is vanzelfsprekend een stuk duurder, maar in dit geval hoef je ook geen ruimte te delen met anderen. Affiliate voor hosting is ook nog een optie.

Wat is affiliate?

Een affiliate kan ook worden omschreven als een exploitant, een uitgever of een publisher. De affiliate zorgt ervoor dat er links en banners worden geplaatst naar een website van anderen. Wanneer mensen via deze banner of link bij de andere partij terecht komt, dan wordt hiervoor een vergoeding aangeboden aan de affiliate die hiervoor gezorgd heeft. In de meeste gevallen worden de affiliate partijen en de adverteerders op een speciaal netwerk voor affiliate aan elkaar gekoppeld, waardoor ook de transacties en de administratie via dit netwerk kunnen worden geregeld.

Download de MailBlue
inhaakkalender

Je ontvangt de inhaakkalender na aanvraag direct in je inbox.