Helpcenter

Heb je een MailBlue account en heb je vragen over het gebruik van het systeem? Geen probleem! We hebben namelijk een uitgebreide kennisbank voor je klaarstaan met meer dan 190 artikelen die alle functies en vragen voor je behandelen. Ook hebben we meerdere video’s beschikbaar zodat je direct met ons kunt meekijken hoe je jouw account kunt inrichten.

Neem dan snel een kijkje in ons helpcenter.

Contact Info
MailBlue B.V.
Reduitlaan 27, 4814DC Breda
info@mailblue.nl
Follow Us

De kracht van de 9-word e-mail

De kracht van de 9-word e-mail

Graag willen we met je delen wat de kracht van een 9-word e-mail is!

Vandaag de dag worden we overladen met berichtjes. We leven in het zogenoemde ‘WhatsApp’ tijdperk waarbij we regelmatig even onze smartphone er bij pakken om snel een berichtje te lezen. Ook e-mails worden steeds vaker op een mobiel geopend en daar kun je handig op inspelen.

Langere mails worden waarschijnlijk ook wel gelezen door je achterban, maar als je hier een vraag in stelt zul je merken dat je hier weinig reacties op ontvangt. En dat is nou precies de interactie waar je op zit te wachten. De kracht van een 9-word e-mail schuilt dan ook in het feit dat het een kort berichtje is, alsof je een appje stuurt, waarbij je persoonlijk interesse toont in je contacten en ze een korte vraag stelt. De kans is dan vele malen groter dat je hier ook werkelijk respons op ontvangt.

De reacties die je ontvangt kunnen kort zijn of wellicht hele alinea’s lang, afhankelijk van of je ze precies mailt op het moment dat zij een probleem of vraag hebben waar je ze mee kunt helpen. Ook als je contacten niet per se een vraag hebben, maar wel een korte reactie sturen, ben je wel bij ze in ’top of mind’ terecht gekomen. Als ze in de toekomst dan op zoek zijn naar een product of oplossing voor hun probleem is de kans groter dat ze bij jou aankloppen. Er is immers al contact geweest, en mensen zijn sneller geneigd om bij een vriend of ‘kennis’ te kopen dan bij een wildvreemde. Breng dus het gesprek op gang met een 9-word e-mail!

Tips & tricks:

  • Breng het gesprek op gang door een korte vraag te stellen, zoals: “Wat vond je van mijn training?” of “Kan ik je nog helpen met..?”.
  • Plaats alleen tekst in de mail, geen verdere opmaak, zodat er geen afleiding is.
  • Maak de mail persoonlijk door de voornaam te noemen in de mail, maak dus gebruik van de personalisatie tags.
  • Gebruik geen hoofdletter in je onderwerpregel, zodat het nog persoonlijker overkomt.

Wees voorbereid op veel respons 😀.