Calendly / Leadgeneratie Funnel

Automatisch kennismakingsgesprekken inplannen via jouw website

Home » Marketingfunnels – v1 » Calendly / Leadgeneratie Funnel: Automatisch kennismakingsgesprekken inplannen via jouw website

Wat is Calendly?

Even een belletje of afspraak inplannen, soms zijn daar meerdere mails of contactmomenten voor nodig. Calendly maakt een einde aan het continu heen-en-weer mailen, als ook het bellen op ongelegen tijdstippen.

Door Calendly aan jouw eigen digitale agenda te koppelen (zoals: Google Calendar, Outlook Desktop, Office 365, Microsoft Exchange of iCloud) ontvangt de gebruiker een handige link waarmee diegene een tijdstip in jouw agenda kan kiezen waarop jij beschikbaar bent. Zo weet je zeker dat alle deelnemers aanwezig kunnen zijn en bespaar je tijd bij het inplannen van afspraken.

Calendly - Afspraak inplannen

Integreer Calendly met MailBlue (+ toepassingen!)

Toepassing #1: Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via jouw website (lead generatie)

Calendly is een perfecte tool om het inplannen van kennismakingsafspraken te automatiseren. Bij MailBlue gebruiken we deze integratie zelf ook voor het inplannen van kennismakingsafspraken voor het uitbesteden van marketingfunnels aan een MailBlue specialist.

Op de pagina over het uitbesteden aan een MailBlue specialist bestaat de mogelijkheid om een virtueel kopje koffie te drinken. Met behulp van een kort formulier bekijken we hoe wij de potentiële klant het best kunnen ondersteunen. 

Uitbesteden - Formulier

Vervolgens word je doorverwezen naar een pagina waar je een datum & tijdstip kunt selecteren om een afspraak in te plannen. Waarom doen we dit in twee stappen? Niet iedereen die zijn / haar gegevens achterlaat zal ook direct een datum inplannen. Doordat we wel de gegevens van de potentiële klant hebben ontvangen, kunnen we deze lead alsnog pro-actief opvolgen.

MailBlue - Afspraak Inplannen

Toepassing #2: Maak een 'deal' aan in het MailBlue CRM-systeem

Op basis van het invullen van het eerste formulier, waarin gevraagd werd om de naam, het e-mailadres en het telefoonnummer, kunnen we een deal aan laten maken in het CRM-systeem van MailBlue

Calendly - Marketing Automation

Bij het aanmaken van een deal voor een potentiële klant, kun je de deal toevoegen aan een 'pipeline' naar keuze. Bijvoorbeeld de pipeline voor geïnteresseerden voor het uitbesteden van e-mailmarketing diensten. We voegen de potentiële klant hier toe aan het stadium 'formulier ingezonden'.

Deal aanmaken - MailBlue

De deals en pipelines vind je terug in het deals-CRM van MailBlue. Zo ben je exact op de hoogte van waar in de salesfunnel de potentiële klant zich bevind.

Dealstroom - MailBlue

Wat doen we dan met deze informatie? In de funnel kunnen we hier vervolgens weer verder op segmenteren en de potentiële klant ook de juiste opvolging bieden. Is er na 3 uur nog geen Calendly-afspraak ingepland? Dan wordt een reminder verzonden en een taak aangemaakt om de lead pro-actief op te volgen. We meten of er een afspraak ingepland is binnen 3 uur door een tag toe te voegen aan het contact zodra een afspraak is ingepland. 

Calendly FollowUp

Toepassing #3: Verstuur afspraak-herinneringen

Worden afspraken vaak meerdere dagen van tevoren ingepland? Dan verstuur je met de automatiseringen binnen MailBlue gemakkelijk herinneringen in jouw eigen huisstijl. In zo'n herinnering kun je mensen natuurlijk herinneren aan de afspraak, maar ook al een stuk huiswerk meegeven. Zo kun je, zo goed mogelijk voorbereid, de afspraak laten beginnen.

Calendly - Herinnering

Toepassing #4: Zet krachtige & automatische leadopvolging in via MailBlue

Maar de kracht van marketingfunnels houdt niet op nadat de afspraak heeft plaatsgevonden. Juist ná de afspraak zorgen marketingfunnels voor krachtige en automatische opvolging van de potentiële klant. 

Wat was de reden dat de potentiële klant nog geen klant is geworden? Op basis van een reden waarom een 'deal' is verloren, kunnen we extra informatie toezenden. Dit doen we op basis van een specifieke branche; we sturen automatisch branche-specifieke casussen toe. Wij vragen bijvoorbeeld ook naar de doelstelling met e-mailmarketing. Op die manier houden we de potentiële klant geïnteresseerd door ook op dat vlak gerichte waardevolle informatie te sturen. Je kunt dus op basis van ingevulde interesses andere mailings laten versturen.

Calendly - Segmenteren

Download gratis:
E-mailmarketing
handboek

  • Ontdek de kracht van e-mailmarketing
  • Hoe je jouw nieuwsbrieven kunt automatiseren
  • Hoe je doorlopend omzet kunt generen
  • Inclusief stappenplannen voor het bouwen van funnels

Start vandaag nog met MailBlue.

Probeer het gratis. Geen betaling vereist. Direct aan de slag.

>