Private Label Rights (PLR) | Uitleg en Definitie

Private Label Rights (PLR) zijn de rechten om een digitaal product – die niet van jou is – te mogen aanpassen en verkopen. Deze rechten kun je kopen, wanneer je bijvoorbeeld de rechten van een digitaal product koopt op een Amerikaanse website dan kun je dit product vertalen naar het Nederlands en dit product in de Nederlandse markt verkopen.

Private Label Rights zijn in alle verschillende type producten te vinden, zo kun je de rechten kopen over een ebook, een (video)training, video’s, blogartikelen, softwareproducten en graphics.

Nadenken over vorm en inhoud

Door een product met deze PLR rechten te kopen scheelt het jou veel tijd, je hoeft niet meer na te denken over de vorm en de inhoud. Hoewel PLR in Nederland nooit echt van de grond gekomen is kun je in Amerika voldoende Engelstalige producten kopen, deze zul je dan alleen zelf nog even moeten vertalen. Bovendien kun je al een ebook met PLR rechten kopen voor een paar dollar.

Bij sommige PLR producten wordt zelfs een verkooppagina meegeleverd waardoor je eigenlijk direct al kunt beginnen met het verkopen ervan. Het kopen van zo’n product, daar betaal je eenmalig een bedrag voor en vervolgens mag jij 100% van de opbrengsten houden.

Je kunt ook Private Label Rights kopen van een ebook om de hoofdstukken uit zo’n ebook te gebruiken als blogs. Dit kan een goede strategie zijn, bedenk je alleen wel dat PLR ebooks vaak wat goedkoper zijn omdat deze aan meerdere mensen worden verkocht. Zo kan het zijn dat je duplicate content op je website publiceert waar Google dan weer geen fan van is. Beter gebruik je deze content dan als inspiratie voor jouw blog.

Voorbeelden van website

Hieronder vind je enkele websites waar je gebruik van kan maken om PLR producten aan te schaffen.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.