Wat is een Video Sales Letter?

Een Video Sales Letter, ook wel bekend als VSL, is een videoboodschap om een product of dienst te verkopen. In plaats van het traditionele geschreven format maakt een VSL gebruik van bewegend beeld en gesproken tekst om de boodschap over te brengen. Het doel hiervan is om online sneller de aandacht te trekken en kijkers te overtuigen tot conversie.

De kracht van een Video Sales Letter

De kracht van een VSL ligt in de combinatie emotie en waarde. Potentiële klanten handelen vanuit emotie. Het bereiken van de juiste emotie waardoor iemand overgaat tot conversie, gaat gemakkelijker met een duidelijk beeld en ‘persoonlijke’ boodschap. Het visuele aspect helpt om complexe concepten eenvoudig te begrijpen, terwijl de gesproken tekst het geheel persoonlijker maakt.

Persoonlijke verbinding en autoriteit

Een VSL maakt het mogelijk om snel een persoonlijke verbinding te creëren en de waarde van je product of dienst duidelijk te maken. De boodschap en waarde moeten wel snel overgebracht worden. Een VSL is een sales pitch en die moet kort en krachtig zijn en de kijker weten te beïnvloeden voordat deze de aandacht verliest. Het is daarbij heel belangrijk om autoriteit uit te stralen. Die eerste indruk op beeld kan maar één keer gemaakt worden en autoriteit geeft de kijker vertrouwen om klant te worden.

Video Sales Letter data

Een Video Sales Letter geeft je als marketeer waardevolle data. Data die je uit een VSL haalt zijn bijvoorbeeld:

  • aantal kijkers, waar ze vandaan komen, tot welk punt ze hebben gekeken en waar ze zijn afgehaakt
  • conversietracking
  • click-through rate
  • A/B-testing

Nadelen van een Video Sales Letter

Hoewel Video Sales Letters vele voordelen hebben, zijn er ook nadelen. Niet alle kijkers hebben tijd of zin om een video van begin tot eind te bekijken. Sommigen geven de voorkeur aan het scannen van tekst om snel relevante informatie te vinden. Een VSL kan daarbij als irritant worden beschouwd. Daarbij vereist het maken van een effectieve VSL niet alleen inhoudelijke expertise, maar ook technisch inzicht om een goede video neer te zetten.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.