Wat is mobile first?

Elke website moet geschikt zijn voor het bekijken in de browser op de computer (desktop) en op smartphone (mobiel). Waar websites voorheen vaak werden gebouwd met het idee dat de desktopversie het belangrijkste was en daarna pas de mobiele versie, is dat tegenwoordig vaak andersom. Mobile first is dus de term voor een website die gebouwd is met het oog op vertoningen op de smartphone. De website moet daarbij een responsive design hebben die past bij een smartphone.

Wat is een responsive design?

Een responsive design is een ontwerp van een website of app waarbij de content geoptimaliseerd voor de specifieke kenmerken van het apparaat. Denk hierbij aan navigatie, lay-out en de grootte van afbeeldingen. Maar ook schermgrootte, resolutie, fonts en bijvoorbeeld downloads en plug-ins zijn hierbij van belang.  

Een responsive design is heel belangrijk omdat je zo de gebruikerservaring verbetert, wat leidt tot tevreden klanten.

Waarom is mobile first belangrijk?

Het gebruik van smartphones en tablets is enorm gestegen. 93% van de Nederlanders heeft een smartphone. En wereldwijd zijn er miljarden gebruikers. Omdat je een smartphone altijd bij je hebt, wordt deze veel vaker gebruikt dan een desktop. 

In Google Analytics is te zien hoeveel websitebezoekers er via een smartphone binnenkomen en hoeveel via desktop. Meestal is het aantal smartphonegebruikers vele malen hoger dan de bezoekers die via een desktop de website bezoeken.

Een mobile first strategie kan, afhankelijk van de dienst of product die het bedrijf aanbiedt, daarom onmisbaar zijn in je marketingstrategie.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.