__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-tpl-color-5)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Inloggen
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-tpl-color-5)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Probeer nu
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-tpl-color-5)"}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Probeer nu

Privacy Policy

Ook dat hoort erbij...

Home » Juridische informatie » Privacy Policy

Privacy Policy

Wat goed dat je dit document leest!  Dit is namelijk de privacy- en cookieverklaring van MailBlue B.V. 

MailBlue is een reseller partner van ActiveCampaign. Bij ons kun je terecht voor e-mailmarketing software. Onze diensten worden aangeboden via onze website mailblue.nl. Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op alle producten, diensten en activiteiten van MailBlue.

MailBlue hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wij zijn daarom zo transparant mogelijk. In deze privacy verklaring informeren wij jou daarom hoe MailBlue jouw persoonsgegevens gebruikt en kan verwerken. Daarmee geven wij aan dat wij voldoen aan de verplichtingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als ook aan de Telecommunicatiewet (toekomstige e-Privacyverordening). 

MailBlue respecteert de privacy van alle klanten, betrokkenen en ook bezoekers van de website. Wij zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die wij van je ontvangen, vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld en goed wordt beveiligd zodat ze niet zomaar in verkeerde handen kunnen vallen. 

Het komt echter wel voor dat wij gegevens delen met anderen, omdat zij ons ondersteunen in onze bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boekhouder of hostingpartij. Dit is toegestaan, mits er onderling AVG-technische afspraken zijn gemaakt. 

Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten en producten van MailBlue. Wees je er dus van bewust dat MailBlue niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van eventuele genoemde andere organisaties op de website van ons.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de nationale toezichthouder (privacywaakhond) ter bescherming van uw persoonsgegevens. Voor meer informatie over de AP, verwijst MailBlue jou naar de website van de AP: http://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Verantwoordelijke voor de verwerking:

MailBlue B.V.
Reduitlaan 25c
4814 DC Breda
KvK-nummer: 68740077

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@mailblue.nl .

Persoonsgegevens die wij verwerken:

MailBlue verwerkt de volgende persoonsgegevens: 

  • Naam;
  • Adresgegevens;
  • Woonplaats;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;
  • IP-adres;
  • Locatiegegevens;
  • Overige persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt;
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website;
  • Gegevens over jouw surfgedrag;
  • Betaalinformatie;
  • Social media accountnamen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Wij verwerken geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens.  

Hoe komen wij aan je gegevens?

De persoonsgegevens worden door jou aan ons verstrekt via e-mail, telefoon, social media, het online contactformulier op onze website, de Facebook Community of bij het afsluiten van een abonnement/aanmaken van een account.  

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

MailBlue verwerkt alleen persoonsgegevens als wij dit volgens de wet mogen en alleen voor de volgende doeleinden:

1. Uitvoering van de overeenkomst

  • Voor het communiceren met jou via telefoon, e-mail of onze helpdesk;
  • Om de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
  • Voor het leveren van onze diensten;
  • Voor het maken en versturen van een betalingsbevestiging;
  • Voor het afhandelen van betalingen;
  • Voor het informeren over wijzigingen van onze diensten.

2. Reageren op je vraag of verzoek

Als je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail, social media of het online contactformulier op onze website.

3. Support

Om antwoord te geven op vragen die gesteld worden via de helpdesk.

4. Bezoek website

Om onze website beter te laten werken, het zoeken op onze website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op de wensen van de websitebezoeker. 

5. Nieuwsbrief/ reclamemails/ overige acquisitie- of marketingdoeleinden

Om je onze nieuwsbrief of reclame mails toe te kunnen sturen als je je hiervoor ingeschreven hebt. Onder elke nieuwsbrief wordt de mogelijkheid geboden om jezelf uit te schrijven. Het komt ook voor dat wij je zullen bellen om te verifiëren of ons aanbod interessant voor je is. 

6. Om te voldoen aan een wettelijke verplichting

MailBlue verwerkt ook persoonsgegevens als dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting zoals bijv. de administratieplicht voor de Belastingdienst.

7. Delen van klantervaringen

Om reviews van klanten te kunnen delen op social media en onze website. Dit doen wij alleen als je hier vooraf uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven.

MailBlue heeft haar belang om je gegevens te verwerken, afgewogen tegen jouw privacybelang en zal in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan noodzakelijk is om bovengenoemde doelen te bereiken. 

Bewaartermijn

MailBlue zal je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk om bovengenoemde doelen te realiseren.

  1. Klantgegevens en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht.
  2. E-mailberichten, online contactformulieren en privéberichten via social media worden 5 jaar bewaard. 
  3. De gegevens voor het bijhouden van de website statistieken worden 50 maanden bewaard.
  4. Reviews op onze website en social mediakanalen worden pas verwijderd als je hier een verzoek voor indient. 
  5. Je kunt je op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Onder elke nieuwsbrief vind je een mogelijkheid om dit te doen.
  6. We bewaren de gegevens in je Marketing Automation accounts tot maximaal 3 maanden na opzeggen.

Delen met derden

MailBlue verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor het bereiken van de doelen die in deze privacyverklaring zijn beschreven. 

Met bedrijven die je gegevens voor ons verwerken, hebben wij duidelijk afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk omgaan met de gegevens. 

  • Zij gebruiken de gegevens alleen in overeenstemming met de instructies die wij aan hen geven, 
  • Zij gebruiken de gegevens niet voor eigen doeleinden; en 
  • Zij beveiligen de gegevens goed;

Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen: zie sub-verwerkersoverzicht.

Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden, die gevestigd zijn in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Uitzondering hierop is dat Facebook, de leverancier van klantenservice software en ActiveCampaign gebruik maken van een server in de Verenigde Staten. 

Jouw rechten

Je hebt het recht de persoonsgegevens die MailBlue van je verwerkt, in te zien, te wijzigen of te (laten) verwijderen. 

Daarnaast kun je ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. 

Ook kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. 

Wanneer je dit wenst, zullen wij jouw persoonsgegevens naar je toesturen (dataportabiliteit), zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij. Ook hiervoor kun je een verzoek bij ons indienen.

Tot slot kun je de toestemming die je aan ons hebt gegeven om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken.

Gestelde eisen aan het verzoek

Wil je gebruik maken van bovengenoemde rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@mailblue.nl. 

MailBlue vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door jou is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan je paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van je privacy. 

Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

We doen er alles aan om jouw persoonsgegevens te beschermen en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen.

Het versleuteld verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL), het regelmatig maken van een back-up, gebruik van tweestapsverificatie en het gebruik van goede beveiligingssoftware zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@mailblue.nl

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet. 

Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. 

Door middel van cookies kan MailBlue ook zien hoe jij onze website gebruikt en hoe wij de website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Tot slot worden cookies gebruikt voor het maken van gerichte reclame.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een pop-up getoond met een cookiemelding. Zodra je op akkoord klikt, geef je toestemming aan ons om alle cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken. 

Functionele cookies

Door het plaatsen van functionele cookies, zorgt MailBlue ervoor dat je onze website www.mailblue.nl eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies, is geen toestemming nodig omdat deze weinig tot geen inbreuk maken op je privacy. 

Analytische cookies

Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van site-tracking. Via onze website plaatsen wij analytische cookies. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat de gegevens die we verzamelen, worden geanonimiseerd.  

Social media

Om het voor jou makkelijk te maken om contact met ons op te nemen en content te delen via social media, bevat onze website social media buttons van onder andere Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en eventuele andere platformen. 

We raden dan ook aan om de privacy- en cookieverklaringen van de social mediakanalen te lezen, om te weten hoe zij met privacy om gaan. 

Personaliseren van reclame

Om onze website bezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en relevante advertenties van onze diensten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies. Zo kunnen we via een Facebook Pixel en Google Analytics zien welke diensten je op onze website bekijkt en kunnen we voor jou interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het Facebook en Google advertentie platform. 

Links websites

Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten www.mailblue.nl geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan

Uitschakelen en verwijderen van cookies

Als je niet wilt dat MailBlue cookies gebruikt, dan kun je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun je in de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt. 

Wijzigen en privacy- en cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 16 augustus 2021. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd. 

De volgende cookies worden door ons geplaatst: