Wat is een advertorial?

De advertentie lijkt hierdoor normale content te zijn en bevat naast de promotionele inhoud ook daadwerkelijk waardevolle informatie.

Een advertorial is met name een krachtig marketingmiddel als je er ook waarde aan toevoegt. Hierdoor zullen lezers de advertentie veel beter in zich opnemen omdat ze de advertentie met meer aandacht lezen.

Bepaal welke kranten, magazines, blog en websites jouw doelgroep lezen. Informeer vervolgens naar de mogelijkheden om hier een advertorial te plaatsen. Schrijf een artikel in de vorm zoals er normaal ook wordt geschreven op de gewenste media. Maak het interessant om te lezen zodat de aandacht wordt gevestigd op het artikel.

In het artikel geef je antwoord op een vraag, of vermaak je de lezers. Vervolgens maak je tijdens het verhaal de overgang naar jouw product of dienst waarmee je de lezer van de advertorial kunt helpen. In het meest gunstige geval doe je dit zonder dat de lezer het in de gaten heeft, dit kan enkel en alleen door enorm waardevol en relevant te zijn.

Gratis: E-mailmarketing Handboek

72 pagina’s met de beste strategieën voor
e-mailmarketing en praktische tips die je vandaag al kan toepassen. Vraag gratis aan en ontvang ‘m meteen in je inbox.