• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een beheerder toevoegen aan je Facebook pagina

Het posten van content, het reageren op comments: iemand je Facebookpagina laten beheren? Het kan je onwijs veel tijd schelen! Yes, dan moet je diegene natuurlijk wel toegang geven tot jouw Facebookpagina ;). In deze blog leggen we je uit hoe je een beheerder toevoegt aan je Facebook bedrijfspagina.

Welke paginarollen heeft Facebook en welke bevoegdheden hebben ze?

Nee, je hoeft echt niet je wachtwoord aan iemand te geven: je kunt gewoon een extra beheerder, redacteur, moderator, adverteerder of analist toevoegen aan je Facebook pagina.

Iedere paginarol heeft zo zijn eigenschappen; hierop kun je baseren welke rol iemand mag krijgen.

Analist

Een Analist van een Facebookpagina kan de statistieken van de pagina bekijken en zien wie er een post heeft geplaatst op de pagina.

Adverteerder

Als Adverteerder van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een analist, alleen kun je dan óók nog advertenties aanmaken.

Moderator

Wanneer je een Moderator bent van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een adverteerder, maar je kunt ook nog berichten verzenden vanuit de pagina. Daarnaast kun je nog reageren op reacties die andere op de pagina plaatsen, reacties verwijderen én mensen blokkeren van de pagina.

Redacteur

Als Redacteur van een Facebookpagina kun je hetzelfde als een moderator, alleen kun je als redacteur ook nog berichten plaatsen namens de pagina en de pagina bewerken.

Beheerder

Ben je een Beheerder van een Facebookpagina? Dan kun je alles wat bovenstaande rollen ook kunnen. Als beheerder heb je dan ook nog de extra bevoegdheid om de paginarollen en instellingen van de pagina te beheren.

Hoe doe je dat; een extra beheerder toevoegen aan je Facebook pagina?

Als je de eigenaar of beheerder bent van een Facebookpagina dan kun je naar de "Instellingen" gaan, rechtsboven op de pagina. Vervolgens klik je in het linkermenu op "Paginarollen".

beheerder toevoegen facebook paginarollen

Wanneer je al vrienden bent met de nieuwe beheerder van je Facebookpagina dan kun je gewoon de Facebooknaam van diegene intypen. Ben je geen vrienden dan moet je hier het e-mailadres van de nieuwe beheerder, waarmee hij/zij geregistreerd is bij Facebook, invullen.

Vervolgens kun je een rol toekennen aan die persoon. De standaard rol die iemand krijgt is de rol "Redacteur". Nadat je hem een rol hebt toegekend klik je op "Opslaan" en vul je je wachtwoord in ter verificatie. Afhankelijk van de instellingen van de gebruiker ontvangt hij of zij een notificatie dat hij is toegevoegd aan de pagina.

Download gratis:
E-mailmarketing handboek

  • Ontdek de kracht van e-mailmarketing
  • Hoe je jouw nieuwsbrieven kunt automatiseren
  • Hoe je doorlopend omzet kunt generen
  • Inclusief stappenplannen voor het bouwen van funnels