GDPR update MailBlue – ActiveCampaign

Let op: voor actuele informatie bezoek mailblue.nl/legal, hier staat altijd de laatste informatie.


Wat is de belangrijkste update?

Klanten van MailBlue kunnen het platform met een gerust hart blijven gebruiken in de wetenschap dat er een nieuwe verwerkersovereenkomst wordt uitgerold door MailBlue, dat het door het Europese Hof van Justitie ongeldig verklaarde EU-VS Privacy Shield opvangt.

MailBlue maakt gebruik van de Amerikaanse software ActiveCampaign waarop altijd het EU-VS Privacy Shield van toepassing was voor de EU-persoonsgegevens overdracht tussen Europa en Amerika.

Wat is er gebeurd met het Privacy Shield?

Op 16 juli 2020 heeft de hoogste rechtbank van Europa (Het Europese Hof van Justitie) het EU-VS Privacy Shield ongeldig verklaard voor de overdracht van EU-persoonsgegevens naar de Verenigde Staten, waarop we eerder hebben vertrouwd.

Net als andere bedrijven die door dit besluit worden getroffen, volgen we de situatie op de voet terwijl de Verenigde Staten en de Europese autoriteiten werken aan de onderhandeling over een opvolgregeling voor een EU-persoonsgegevens overdracht. Aangezien Europese autoriteiten praktische richtlijnen overwegen voor bedrijven die voorheen vertrouwden op het EU-VS Privacy Shield, Zullen we deze pagina bijwerken als er aanvullende stappen bekend worden gemaakt.

Welke stappen hebben ActiveCampaign en MailBlue ondernomen?

Hoewel de beslissing van Het Europese Hof van Justitie grote onzekerheid creëert met betrekking tot de doorgifte van EU-persoonsgegevens overdracht naar de Verenigde Staten, heeft ActiveCampaign een nieuwe verwerkersovereenkomst met ons opgesteld in een poging klanten een alternatief aan te bieden voor de doorgifte van EU-persoonsgegevens naar de Verenigde Staten. Hier zijn enkele maatregelen in doorgevoerd volgens de richtlijnen van het advies van Het Europese Hof van Justitie. Ook MailBlue heeft hier de verwerkersovereenkomst op aangepast. Download hier de nieuwe verwerkersovereenkomst.

Hoe krijgen klanten toegang tot de nieuwe documenten?

Zodra we binnen MailBlue ook onze verwerkersovereenkomst geüpdatet hebben, zal er een nieuwe versie per mail toegestuurd worden zodat je deze kunt ondertekenen. De vorige verwerkersovereenkomst zal hiermee komen te vervallen. Tevens is de verwerkersovereenkomst terug te vinden op deze pagina.

Als je een potentiële klant bent en de voorwaarden wilt bekijken, kun je hier het sjabloon inzien: Verwerkversovereenkomst MailBlue.

Juridische disclaimer.

De services van MailBlue worden gebruikt door duizenden klanten, in honderden industrieën over de hele wereld, en we erkennen dat de juridische overwegingen voor elke klant uniek zijn. Als gevolg hiervan kan alleen een juridisch adviseur advies op maat geven, en aangeven of je een speciale wijzigingen in de regelgeving voor je eigen bedrijf nodig hebt. MailBlue kan niet garanderen dat de nieuwe verwerkersovereenkomst voldoet aan branche gespecificeerde eisen. We raden je aan om de aangepaste verwerkersovereenkomst met een juridisch adviseur te bespreken.

Let op: deze pagina bevat informatie over wet- en regelgeving, maar het is geen juridisch advies.

Laatst bijgewerkt op 30 oktober 2020.

Gratis: E-mailmarketing Handboek

72 pagina’s met de beste strategieën voor
e-mailmarketing en praktische tips die je vandaag al kan toepassen. Vraag gratis aan en ontvang ‘m meteen in je inbox.