‘Nu: 10% korting voor members only!’ en ‘Ben je misschien iets vergeten?’ Je hoeft je eigen mailbox maar te openen en je ziet de laatste nieuwtjes van je favoriete merken of bedrijven op je beeldscherm verschijnen. Wat dit vooral laat zien? Simpelweg de kracht van e-mailmarketing. Niet alleen voor onszelf, maar ook onze klanten passen e-mailmarketing toe als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie. Vooral het verzamelen van e-mailadressen voor hun business vraagt hierbij om de nodige inspanning. Maar, wat doen bedrijven eigenlijk met deze e-mailadressen?
In dit artikel lees je 24 tips voor e-mailmarketing om niet alleen meer e-mailadressen te verzamelen, maar ook om het maximale resultaat uit je mailinglijst te halen. Ben je nog volledig nieuw in de wereld van e-mailmarketing of draai je inmiddels al een aantal jaartjes mee? Ontdek in beide gevallen de beste tips om jouw e-mailmarketing nog sterker te maken!
10 tips voor e-mailmarketing om meer namen en mailadressen te verzamelen
We beginnen bij het begin: tips die jou gaan helpen bij het verkrijgen van meer namen en e-mailadressen voor je mailinglijst. Heb je al een behoorlijke lijst en ben je vooral geïnteresseerd in het verzenden van betere e-mails? Scrol dan door tot de sectie ‘14 Tips om e-mailmarketing beter toe te passen’.
1. Gebruik een opt-in pagina
Een opt-in-pagina, ook wel een speciale landingspagina met een inschrijvingsformulier, heeft maar 1 doel: het verzamelen van nieuwe inschrijvingen en dus e-mailadressen. Een opt-in-pagina is een aparte pagina op je website: bezoekers worden dus ook niet afgeleid door andere onderdelen, wat dit type pagina dan ook super effectief maakt.
💡Tip: Zorg ervoor dat ook de mobiele versie goed te bereiken is.
2. Split-test je opt-in-pagina
Een heel belangrijk onderdeel van e-mailmarketing is om alles te split-testen, ook wel A/B-testen. Met andere woorden: je stelt twee verschillende versies op om te kijken welke van de twee uiteindelijk het beste resultaat oplevert. Waarom? Wat namelijk voor de ene ondernemer of doelgroep goed werkt, hoeft niet per se hetzelfde resultaat te geven voor een ander type bedrijf of segment. Maak dus twee verschillende versies en test wat het beste werkt: ook kun je vanuit hier later weer verder optimaliseren.
3. Kies een krachtige headline voor je opt-in-pagina
‘Mag ik je nummer?’ Grote kans dat je hier direct ‘nee’ op antwoordt: waarom zou je namelijk zomaar iets van jezelf achterlaten, zeker als je het bedrijf of de persoon (die het vraagt) helemaal niet kent? Voor jouw onderneming geldt precies hetzelfde. Wil jij veel e-mailadressen binnenhengelen? Zorg ervoor dat er iets heel goeds tegenover staat: zo goed dat je nieuwe inschrijvingen haast staan te popelen om nog meer van jouw product of dienst te weten te komen.
Dit begint met een super triggerende headline, ook wel een kop die meteen de aandacht trekt. Ook de headline(s) ga je vervolgens split-testen: welke versie werkt het beste? Is dat duidelijkheid en specifiek zijn in wat je weggeeft óf blijf je liever wat vaag om juist de nieuwsgierigheid van een bezoeker te wekken? Ook hiervoor geldt dat de ene branche of doelgroep andere reacties geeft, wat het belang van testen weer extra benadrukt.
4. Maak gebruik van een weggever
Een ideale manier om e-mailadressen te verzamelen voor je mailinglijst is gebruikmaken van een weggever. Dit kan een gratis training zijn, maar bijvoorbeeld ook een webinar of e-book. Kijk ook hier wat goed bij jouw onderneming en je doelgroep past, maar ook wat hierin de ideale trigger kan vormen om nieuwe contacten aan te trekken. Maak het dus zo aanlokkelijk dat een bezoeker zich met veel enthousiasme inschrijft voor jouw mailinglijst.
5. Gebruik de 2-step opt-in
Ook kun je gebruikmaken van de 2-step opt-in: dit is een tussenstap die een gebruiker moet nemen voordat zijn/haar e-mailadres ingevuld kan worden. Dit zie je terug in bovenstaand voorbeeld: een gebruiker krijgt op onze site in eerste instantie alleen een download-button te zien van onze weggever. Wanneer iemand op deze button klikt, krijgt diegene pas daarná het inschrijfformulier te zien om zijn of haar naam en e-mailadres achter te laten. Dit kun je ook toepassen op jouw opt-in-pagina.
Omdat de gebruiker al op de download-button geklikt heeft, is -psychologisch gezien- de keuze al gemaakt om de weggever te willen hebben. We hebben gezien dat dit een positief verschil maakt in de conversieratio van deze opt-in.
6. Split-test je CTA
Ook je CTA, ook wel je ‘call to action’, is een perfecte kandidaat om te split-testen. Wat werkt als trigger om een actie uit te voeren bijvoorbeeld beter? Is dat ‘Direct toegang’ of ‘Gratis downloaden?’ Soms zijn het namelijk de kleine details die het grote verschil maken. Dit geldt natuurlijk ook voor de kleur en vorm van je CTA: hoewel de meeste mensen ronde vormen voor knoppen mooier vinden, sluiten rechthoekige vormen misschien beter aan op de huisstijl van je website. Ook wordt vaak geadviseerd om een tegenovergestelde kleur (voor je knoppen) te gebruiken als CTA-button, zoals een oranje knop tegenover ons eigen ‘MailBlue-blauw’. Maar, ook hier geldt: test met split-testen uit wat voor jouw website het beste werkt.
7. Vraag alleen om de informatie die je nodig hebt
Heb je vooralsnog alleen een naam en e-mailadres nodig om hem of haar te mailen? Dan is het belangrijk hier de focus op te leggen. Vraag dus niet om informatie als het huisadres, inkomen of andere gegevens als deze nog niet nodig zijn: hoe meer informatie iemand vooraf moet invullen, hoe lager de conversie van je opt-in-pagina zal zijn. Natuurlijk wil je uiteindelijk je contacten zo gericht mogelijk kunnen mailen en dus specifieke informatie tot je beschikking hebben. Toch adviseren we je deze gegevens pas in een later stadium te vragen, bijvoorbeeld via de mail: de inschrijfstap is toch al gemaakt, dus meer gegevens vrijgeven wordt nu als een minder grote stap ervaren.
8. Maak tactisch gebruik van de bedankpagina
Hoe leuk is dat wanneer je een pakketje uitpakt? Een bijgevoegd kaartje om jou te bedanken voor je bestelling. Het is vanuit het bedrijf een kleine moeite en de klant wordt -boven verwachting- positief verrast. Een bedankpagina is dus ook voor je website belangrijk, maar toch wordt-ie vaak door veel mensen vergeten. Een gemiste kans! Ook jij wilt je nieuwe contacten bedanken voor hun interesse in jouw dienst of product door zich in te schrijven voor jouw mailinglijst.
Met een bedankpagina heb je dus de ultieme kans om even je waardering uit te spreken. Daarbij heeft het nog een andere functie, want ook op deze pagina zelf kun je contacten direct toegang geven tot de weggever die ze hier kunnen downloaden. En, dat je ook nog een extra linkje hiervoor naar hun mailbox hebt verzonden. Wat -daarentegen- bijna niemand doet, is ook daadwerkelijk het aanbod subtiel in de spotlights zetten. Denk bijvoorbeeld aan een (laagdrempelig) product dat mensen kunnen aanschaffen. Of, vraag mensen hier om deel te nemen aan je eerstvolgende live webinar.
Zet je de bedankpagina goed en tactisch in? Dan kun je zelfs de advertentiekosten, die je hebt betaald om namen en e-mailadressen te verzamelen, vaak alweer binnen 5 minuten terugverdienen.
9. Zet Facebook Ads in voor het verzamelen van e-mailadressen
Eén van dé grote vijvers om inschrijvers uit te vissen? Dat is gebruikmaken van Facebook advertising. Het middel Facebook advertenties vormt een belangrijke manier om aan meer namen en e-mailadressen te komen. Waarom dat zo is? Dit komt doordat de advertenties relatief voordelig zijn en de conversies goed. Vrijwel iedere markt of doelgroep zit wel op Facebook: de ideale manier dus om jouw mailinglijst exponentieel te laten groeien.
10. Ken je cijfers
Wat is de lifetime value van een klant? Met andere woorden: onder CLV (Customer Lifetime Value) wordt de totale (verwachte) netto-opbrengst van een klant verstaan over de gehele periode dat deze klant is. Als je deze informatie inzichtelijk hebt, kun je ook inzicht krijgen in wat je uit kunt geven rondom het opnieuw binnenhalen van nieuwe klanten en hun e-mailadressen voor je mailinglijst.
Wanneer je deze cijfers kent, kun je gaan adverteren op Facebook, Google en andere platformen. Kun je namelijk een nieuwe klant krijgen voor een lager bedrag dan dat het je oplevert en hier dus voor terugkrijgt? Dan ben je goed bezig! Zo investeer je makkelijker én meer gericht in het verkrijgen van een nieuwe klant.
14 Tips om e-mailmarketing beter toe te passen
Wil je meer resultaat behalen uit je e-mailmarketing-strategie en betere e-mails versturen? Laat je dan inspireren door deze 14 tips om je e-mailmarketing nog beter toe te passen.
1. Start met het opbouwen van een mailinglijst
Ben je nog niet begonnen met het opbouwen van een mailinglijst? Dan volgt hier de eerste belangrijke en feitelijk essentiële tip: start je laptop en open de website van MailBlue. Gelukt? Start nu je gratis proefaccount en ontdek of dit fijn voor je werkt: je kunt hiermee namelijk direct e-mailadressen verzamelen en bouwen aan je eerste mailinglijst.
2. Verstop die uitschrijflink niét
Natuurlijk is het jammer om te zien wanneer mensen zich uitschrijven van je mailinglijst nadat je ze net een mailing verstuurd hebt. Ons advies? Verstop de uitschrijflink nooit in je e-mail.
Het is misschien niet leuk, maar mensen die zich uitschrijven voor je mailinglijst kun je inderdaad ook beter niet op de lijst hebben staan. Waarom? Uitschrijven laat al verminderde interesse zien, wat betekent dat ze waarschijnlijk ook niets bij je gaan kopen. Het bezitten van een ‘schone’ lijst is hierbij ook nog eens essentieel voor je e-mailmarketing-succes. Hoe beter de interactie met je klanten is, hoe eerder je mail namelijk in de juiste inbox terechtkomt. Je wilt dan ook absoluut niet dat je mailings in de spambox belanden, evenals andere factoren die je afleverbaarheid en zendreputatie beïnvloeden. Zelfs ongeopende mails (wanneer contacten niet geïnteresseerd zijn om op je mail te klikken) zijn van negatieve invloed, wat des te meer laat zien waarom een ‘schone lijst’ van groot belang is.
Voor de betrouwbaarheid van je onderneming én een goede zendreputatie is het daarom ook zo belangrijk om je uitschrijflink niet te verstoppen. Verberg je het wel? Grote kans dat mensen (die toch geen mails meer willen ontvangen) je mail zullen markeren als ‘dit is spam’ binnen hun mailprovider. Doen meerderen dit? Dan zullen al deze meldingen jouw afleverbaarheid schaden. Ook contacten die wél in jouw mailings geïnteresseerd zijn, zullen door een slechte zendreputatie mogelijk jouw mail in hun spambox ontvangen en jouw bericht hierdoor over het hoofd zien. Dit voorkomen? Houd de uitschrijflink goed zichtbaar.
3. Segmenteer je doelgroep
Een extra belangrijke tip voor succesvolle e-mailmarketing? Hier komt-ie! Heb je een mailinglijst opgebouwd en wil je hier resultaat uit halen? Deel je mailinglijst dan op in segmenten, ook wel doelgroepen met bepaalde persoonlijke interesses en/of behoeften. Het idee hierachter? Wanneer je namelijk precies weet wat iemand graag ontvangt, kun je relevante en gerichte mailings sturen én voorkomen dat je contacten belast met berichten waar ze niets mee hebben.
De eerste stap is bijvoorbeeld om je potentiële klanten op een aparte lijst te plaatsen, een tweede lijst aan te maken voor actieve klanten en een derde voor ‘gestopte’ klanten.
Een aanbieding versturen kan -in veel gevallen- irrelevant zijn voor actieve klanten: deze groep wil je hier dan ook niet mee lastigvallen. Een aanbieding voor ‘gestopte’ en nieuwe klanten is daarentegen misschien wel erg interessant, want dit zou juist voor nieuwe namen en e-mailadressen kunnen zorgen.
Ook kun je het proces van segmenteren op steeds diepere niveaus toepassen: dit zodat je de mailing steeds gerichter en dus ook naar steeds specifiekere doelgroepen kunt sturen. Denk bijvoorbeeld aan klanten die wel/niet bepaalde mails openen, wel/niet woonachtig zijn in een provincie X of bijvoorbeeld wel/niet een specifieke pagina op je website vaker dan 2x bezocht hebben. Met segmenteren maak je je mailing dus zo relevant mogelijk.
Let op: dit is alleen toepasbaar bij grotere e-mailmarketing-software.
4. Verzend mailings vanuit je persoonlijke naam
Tegenwoordig, zeker door social media, vliegen de aanbiedingen van verschillende bedrijven je om de oren. Je zou kunnen denken: genoeg om uit te kiezen, dus! Klopt. Maar, toch ga je ook graag voor diegene, bijvoorbeeld de eigenaar van een bedrijf, waar je een bepaalde connectie mee voelt. Ook jouw klanten zijn op zoek naar een stukje authenticiteit. Stel je een mailing op? Verstuur deze dan met je persoonlijke naam. Dit zorgt voor een stukje persoonlijkheid én je mailings worden vaak beter geopend. Ook dit kun je natuurlijk vooraf testen.
5. Open-rate optimaliseren
Ieder onderdeel van een mailing heeft een functie. Het begint hierbij natuurlijk met de onderwerpregel: deze moet direct uitnodigen om de e-mail te openen. Je kunt verschillende type onderwerpregels (en pre-headerteksten) uitproberen op je mailinglijst: ook hiervoor geldt dat ieder bedrijf of doelgroep anders reageert en dus niet ‘1 type versie’ altijd succesvol hoeft te zijn. Waar je aan kunt denken voor verschillende type onderwerpregels? Ga voor een beschrijvende titel of juist eentje die nieuwsgierigheid opwekt. Hier geven we meer tips om een pakkende onderwerpregel te schrijven. Ook kun je het gebruik van emoji’s uittesten, ook wel de bekende smileys en tekentjes om je onderwerpregel eruit te laten springen: test dan ook zeker of dit wel of niet bij jouw type doelgroep past.
6. Click-through-rate optimaliseren
Splittesten
Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen op je linkjes klikken en doorgaan naar bepaalde pagina’s, bijvoorbeeld waar je aanbod gepresenteerd staat. Hoe meer mensen op je linkjes klikken, des te hoger jouw click-through-rate. Aan jou dus de schone taak om jouw ‘call to action’ zo aantrekkelijk mogelijk te maken om op te klikken. Om deze te optimaliseren, raden we je ook hier aan regelmatig een A/B-test uit te voeren.
Binnen geavanceerde e-mailmarketing-software kun je vaak ook op de inhoud van mailings testen: verander daarom eens het kleurgebruik van bijvoorbeeld je button of kijk of de vorm hiervan invloed heeft op het klikgedrag, zoals een rechthoekige of juist ronde vorm. En, wat denk je van het testen van de juiste tone-of-voice in de tekst of het tonen van meerdere productafbeeldingen?
Mobiele weergave
Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en doet er werkelijk alles op: de mobiele versie van een website moet je dus ook op-en-top hebben staan voor succesvol gebruik. Dit geldt eveneens voor je mail: ook deze moet je optimaliseren voor mobiele weergave. De perfecte weergave zal ook hier de doorklikratio (de click-through-rate) verhogen. Zorg hierbij dat je van een responsive template gebruikmaakt, ook wel een template die zich aan het gebruikte apparaat aanpast voor optimale weergave. Veel e-mailmarketing-softwarebedrijven bieden je vooraf gebouwde responsive templates aan: deze kun je direct gebruiken en schelen je weer een hoop extra werk. Toch liever zelf bouwen? Zo ontwerp je een telefoon-vriendelijke e-mailtemplate.
Binnen geavanceerde e-mailmarketing-software kun je vaak ook op de inhoud van mailings testen: verander daarom eens het kleurgebruik van bijvoorbeeld je button of kijk of de vorm hiervan invloed heeft op het klikgedrag, zoals een rechthoekige of juist ronde vorm. En, wat denk je van het testen van de juiste tone-of-voice in de tekst of het tonen van meerdere productafbeeldingen?
Social proof
Nog een tip om de click-through-rate binnen je mail te verhogen? Maak gebruik van social proof: ook wel aanbevelingen van anderen. Als jouw dienst of product door anderen (en dus eerdere, gelukkige klanten) wordt aanbevolen, zal de ontvanger sneller geneigd zijn om tot een aankoop over te gaan. Denk hierbij aan handige reviews of verzoek de ontvangers om de mail op social media te delen: dit werkt vooral goed om bijvoorbeeld een evenement te promoten of een nieuw product onder de aandacht te brengen.
Laat bewust informatie weg
Ken je de kracht van spanning opbouwen? Net als soapseries die precies stoppen op een spannend moment? Ook voor jouw mailings kan dit zomaar een succesvolle methode vormen. Zo weet het juist iemand te triggeren om op een link te klikken om zodoende meer informatie te achterhalen die je nu nog bewust achterlaat. Het idee hierachter? Geef je lezers het gevoel dat ze iets missen wanneer ze niet op het linkje klikken. Wek hun nieuwsgierigheid!
Personaliseer je mail
Last but not least: personaliseer de mail. Naast het creëren van doelgroepen middels segmenteren kun je ook je mails personaliseren en dus een persoonlijk tintje geven. Dit begint al vaak door de contacten bij hun voornaam te noemen, zoals ‘Hoi, Fleur!’. Wanneer je je eigen naam ziet staan, voelt dit al meteen een stuk persoonlijker. En, natuurlijk geldt personalisatie niet alleen voor het gebruik van de naam: denk bijvoorbeeld aan inspelen op eerder gekochte producten of op basis van de gegevens die je van iemand hebt, zoals geslacht, leeftijd, beroep of specifieke details als kledingmaten. Al deze profielverrijkingskenmerken kun je gebruiken om jouw e-mail van gerichte content te voorzien.
Ook kun je de mails persoonlijker maken door de ontvanger kennis te laten maken met het team achter het bedrijf. Gebruik namen van personeelsleden en laat zien wie er nou precies met de ontvanger communiceert: dit schept een band en versterkt het vertrouwen.
7. Maak je mails herkenbaar
Het grote doel van je mailings is natuurlijk dat je lezers haast met smart op de volgende mail zitten te wachten. Dit kun je alleen bereiken wanneer je consistent bent in het gebruik van de afzender (naam en e-mailadres) en je een herkenbare factor in je e-mails toepast: denk hierbij aan telkens je logo verwerken in je e-mail, maar natuurlijk ook hoe je de boodschap brengt. Heb je altijd succes met rake, zelfs humoristische teksten? Dan kan ook dit je onderscheidende factor zijn.
8. Houd het kort en gebruik bulletpoints in je mailing
Niets is zo vermoeiend als luisteren naar een heel langdradig verhaal, zeker wanneer onnodige details het extra rekken. Dit wil je natuurlijk niet voor jouw mailings, zeker niet met de gedachte dat iedereen ook nog eens zuinig op zijn of haar tijd is. Ben in je bericht dus kort en krachtig en vooral to-the-point. Ook bulletpoints, bijvoorbeeld om alle voordelen op te sommen, zorgen hierbij voor overzichtelijkheid en een zekere structuur.
9. Bouw aan een relatie
Het feit dat je mail gelezen wordt, is natuurlijk top, zeker wanneer (potentiële) klanten hier ook nog eens plezier aan beleven. Maar, eerlijk is eerlijk: je wilt bovenal dat je contacten een bestelling bij je plaatsen en je mailing niet enkel gebruiken als gezellig leesmomentje bij de koffie. Om deze reden is het belangrijk dat je een relatie opbouwt met een inschrijver.
Wanneer de inschrijver met enige regelmaat content van je krijgt waarin je vaak waarde deelt, blijft deze ontvanger wel hangen. Sterker nog: het respect voor je kunde groeit en hij of zij wil er graag iets voor ‘terug doen’. Bouw je namelijk op de juiste manier aan de relatie met je ontvangers? Dan zullen zij, en op het juiste moment, bereid zijn je dienst af te nemen of een product bij je te kopen. Ook hier komt weer het stukje authenticiteit terug: voelen ontvangers meer een connectie met jou dan met je concurrenten? Dan heb jij een streepje voor op de rest!
10. Wees niet bang om commercieel te zijn
Veel ondernemers sturen alleen maar waardevolle mails, dit omdat ze weten dat puur commercieel-gerichte mailings vaak voor meer uitschrijvingen zorgen. Het is natuurlijk ook heel normaal dat contacten liever een waardevolle mail ontvangen dan enkel een verkoopbericht. Een goede reden dus om deze twee elementen te combineren: wees waardevol, maar kom óók met aanbod. Stel, je hebt mensen enthousiast gemaakt en ze willen graag meer van je zien: hoe zonde zou het zijn om hier in je mailing geen gevolg aan te geven? Wees dus niet bang om commercieel te zijn.
Daarnaast is het ook geen ramp wanneer mensen zich uitschrijven: deze hadden je product uiteindelijk toch niet gekocht. Juist door commercieel te durven zijn in je e-mails zorg je ook voor omzet, wat natuurlijk het belangrijkst is voor een bedrijf. Met deze combinatie, waardevol én commercieel zijn, creëer je als het ware een selectie tussen je actieve en waardevolle inschrijvers versus ‘slapende’ contacten die uiteindelijk toch niets bij je af zullen nemen.
11. Voeg altijd een CTA toe aan je mailing
Zelfs wanneer je een contentgerichte mail stuurt, en dus minder gericht op het commerciële, is het toevoegen van een waardevolle call-to-action belangrijk. Zo kun je altijd linken naar bijvoorbeeld een blogartikel, je YouTube-kanaal of naar een direct relevant product. Wanneer je dit op de juiste manier doet, zul je zien dat je -direct of indirect- uit iedere mail die je verstuurt ook nog eens omzet kunt draaien.
12. Wees jezelf: schrijf zoals je bent
Een professionele toon is altijd belangrijk: je wilt natuurlijk dat je dienst en/of product serieus genomen worden. Het leuke van deze tijd is vooral dat je veel ruimte hebt als het gaat om de tone-of-voice. Zo kiest de een voor zakelijk en heeft de ander juist een speels-humoristische toon. Wat voor jouw onderneming belangrijk is, is dat je niet alleen ‘de taal’ van je doelgroep spreekt, maar deze ook perfect bij jouw onderneming past. Ga je bijvoorbeeld geforceerd grappig doen? Dan prikken mensen hier zo doorheen. Pas wanneer je echt jezelf bent, en dus wederom authentiek, bouw je een relatie op met je publiek én ben je uniek in jouw markt.
13. Bouw een funnel
Je hebt nieuwe inschrijvingen op jouw mailinglijst: top! Maar, hoe nu verder? Welke mailings gaat hij of zij ontvangen? Met een funnel of autoresponder ga je voor het automatisch versturen van e-mails naar jouw nieuwe inschrijvers.
Zo kun je jezelf voorstellen in een autoresponder nog voordat je leads verdere mails zullen ontvangen. Abonnees krijgen zo een eerste indruk van wie je bent (goede reden dus om dit extra goed aan te pakken) en waarom ze dus zeker op jouw mailinglijst moeten blijven staan: je mag dit als het startpunt van een mooie relatie zien. Voor een fase verder ga je meerdere funnels bouwen om zo het mailverkeer met je contacten te automatiseren. En, maak je gebruik van de personalisatie- en segmentatiemogelijkheden? Dan kun je ook nog eens splitsingen in je automatiseringen toepassen (op basis van gemeten actie en gedrag vanuit je contacten) zodat elk bericht persoonlijk en relevant is.
14. Zorg voor interactie in je mailings
Zoals eerder benoemd, is het natuurlijk niet de bedoeling dat jouw mail in de spambox van je leads belandt. Het is daarom essentieel dat je in de eerste mail, die je naar je lead verstuurt, al meteen de interactie aangaat. Heb je interactie met je contact(en)? Dan zien de meeste e-mailproviders (denk aan Outlook en G-mail) dit als waardevol en wordt jouw afleverratio verhoogd. Zó kom je dus vaker in de inbox in plaats van gedumpt te worden in de spam. Wil je tips hoe je de interactie in je mailings sterk kunt maken? Gebruik bijvoorbeeld eens een 9-word e-mail om de interactie te verhogen.
Conclusie
Zoals eerder benoemd, is het natuurlijk niet de bedoeling dat jouw mail in de spambox van je leads belandt. Het is daarom essentieel dat je in de eerste mail, die je naar je lead verstuurt, al meteen de interactie aangaat. Heb je interactie met je contact(en)? Dan zien de meeste e-mailproviders (denk aan Outlook en G-mail) dit als waardevol en wordt jouw afleverratio verhoogd. Zó kom je dus vaker in de inbox in plaats van gedumpt te worden in de spam. Wil je tips hoe je de interactie in je mailings sterk kunt maken? Gebruik bijvoorbeeld eens een 9-word e-mail om de interactie te verhogen.