Leadpages review: alles over de landingspagina software

Wil je meer websitebezoekers omzetten in betalende klanten via een goede landingspagina? Goed nieuws; dat kan met Leadpages! 

Leadpages is een slimme software om conversie geoptimaliseerde landingspagina’s te makenEn dat terwijl je geen technische kennis of ervaring nodig hebt om ermee aan de slag te gaan. Klinkt goed hè? 

Om je meer achtergrondinformatie over deze landingspagina software te geven, heb ik een compleet artikel voor je geschreven over Leadpages. 

Je ontdekt wat de tool precies inhoudt en hoe het werkt.

Als online ondernemer pur sang ben ik er dol op om voortdurend te blijven optimaliseren. Ik doe niets liever dan met slimme online marketing hacks exponentieel te groeien. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn klanten. Om dat te bereiken hecht ik veel waarde aan goede landingspagina’s die bezoekers verleidt om klant te worden. Een goede online marketingstrategie kan namelijk niet zonder een ijzersterke landingspagina die potentiële klanten aanzet tot actie. 

Dat is wat jij toch ook wilt? 

Toch zie ik allerlei ondernemers nog struggles hebben als ze een overtuigende landingspagina willen maken. De techniek werkt niet mee. Of je beschikt niet over de kennis of ervaring om een website te bouwen. Door de bomen zie je daardoor het bos niet meer; want hoe maak je een goede landingspagina?

Gelukkig biedt Leadpages een fijne uitkomst! 

Om je een handje te helpen leg ik uit welke kansen je hebt met Leadpages die voor het oprapen liggen, om zo zelf ook meer bezoeker te converteren naar betalende klanten. 

Je kunt Leadpages ook direct gratis uitproberen.

Inhoudsopgave

Wat is Leadpages voor landingspagina software?

Als je op zoek bent naar landingspagina’s die meer websitebezoekers, leads en klanten aantrekken, dan ben je bij Leadpages op het juiste adres. De landingspagina tool is zo ontworpen dat je ermee kunt groeien naar ‘the next level’ in jouw bedrijf. Binnen no-time kun je een professionele website maken. 

De software maakt het echt makkelijk voor je om zelfstandig landingspagina’s te maken die werken. Met de conversieverhogende landingspagina’s tover je onbekende websitebezoekers om naar betalende klanten.  

Dankzij het simpele ‘drag-and-drop systeem’ kun je templates uitkiezen die al conversie geoptimaliseerd zijn. Alles staat voor je klaar. Je hoeft je dus niet druk te maken om de techniek. Het is letterlijk een kwestie van slepen om alles klaar te zetten en vervolgens de teksten aan te passen.

In korte tijd bouw je dus gemakkelijk een landingspagina, waarmee Leadpages je in staat stelt om snel van start te gaan met de meest belangrijkste pagina’s van je funnel. 

Laat jouw conversies niet meer aan het toeval over en neem de regie in eigen handen met Leadpages!

Waarom is het belangrijk om een goede landingspagina te maken?

Zonder verkoop van jouw producten of diensten kan je geen duurzame succesvolle business runnen. Logischerwijs moeten er ook structureel (maandelijks) centen verdiend worden. Een goede landingspagina helpt je om je ideale klanten te overtuigen dat jouw aanbod dé oplossing is voor hen. Hiermee laat je zien waar je voor staat en wat jouw aanbod onweerstaanbaar en onderscheidend maakt. 

Geef jouw grootste concurrenten het nakijken; domineer online in jouw niche. Met een goede landingspagina trek je de aandacht, wek je een interesse op, creëer je een behoefte en zet je je potentiële klanten aan tot actie. 

Want alleen actie leidt tot resultaat. In dit geval het verkopen van een product of dienst. 

Alle Leadpages voordelen

De voordelen van Leadpages zijn eindeloos; je kan van alles met deze software. In Leadpages kun je een onbeperkte hoeveelheid aanpassingen doorvoeren. Je kan letterlijk aanpassen wat je maar wilt.  

Mocht je het fijn vinden, dan kun je een nieuwe website ook helemaal vanaf scratch bouwen.Maar door een template te kiezen, verschijnt er al een marketingboodschap die je als voorbeeld en leidraad kan gebruiken. Maak het jezelf vooral makkelijk en comfortabel! 

Gebruik de conversie boosters, educatie en support van Leadpages. Ik zal dit hieronder verder beschrijven.

Conversie boosters

Leadpages positioneert zich als dé landingspagina software. 

Daarom beschikt het ook over:

 • Overzichtelijke ROI dashboards om een gedetailleerd beeld te krijgen van de prestaties van een campagne om te ontdekken wat wel én niet werkt. Analyseer het aantal bezoekers, unieke bezoekers, conversies, het conversiepercentage en de totale omzet.
 • Pop-ups met exit-intentie, waarbij automatisch een pop-up activeert als bezoekers hun muis bewegen op een manier die aangeeft dat ze de pagina willen verlaten (zoals in de rechterbovenhoek van het browservenster).
 • De functie om een ‘preview’ te bekijken voordat je een landingspagina definitief online publiceert. Daardoor is het mogelijk om van tevoren te zien hoe je landingspagina eruit ziet op mobiel, tablet en desktop.
 • Onbeperkt A/B splittesten en zo voortdurend landingspagina’s optimaliseren voor hogere conversies om meer leads, klanten en omzet aan te trekken.
 • Page Tracking: plak eenvoudig een trackingcode van Google Analytics en je Facebook pixel in je landingspagina’s en pop-ups om betere data-analyses uit te voeren, waardoor je het gedrag van je doelgroep beter leert kennen.
 • Realtime analyses: in tegenstelling tot andere website softwares werkt Leadpages 24/7 analyses in realtime bij. Zo kun je direct bepalen of je landingspagina goed presteert of dat je optimalisaties door te voeren hebt om zo min mogelijk advertentiebudget te verspillen.
 • Onbeperkte pop-ups: maak pop-up aanmeldformulieren om contactgegevens op elke bestemmingspagina vast te leggen. Op basis van timing en klik- of muisgedrag kan je deze pop-ups als triggers toepassen.
 • Onbeperkte waarschuwingsbalken (Alert Bars): trek de aandacht van je doelgroep en verhoog het aantal conversies met een niet-opdringerige, mobielvriendelijke waarschuwingsbalk. Zo’n Alert Bar kan je boven- of onderaan je webpagina’s zetten om extra op te vallen met een speciaal aanbod: bijvoorbeeld een gratis weggever, (online) product of dienst.

Educatie & Support

 • Persoonlijke Quick Start: Maak 1-op-1 kennis met een Leadpages-specialist die je begeleidt bij het opzetten van je account, zodat je meteen aan de slag kunt.
 • Gratis virtuele workshops: neem deel aan exclusieve virtuele workshops en vergroot je online marketing kennis om bij te blijven met je online business.
 • Support via telefoon, mail en chat: als je ergens niet uitkomt, sta je er niet alleen voor. Je kunt altijd hulp inschakelen via de klantenservice.
 • Volledige gebruikershandleiding: aan de hand van stapsgewijze instructies en begeleiding kan je zelfstandig je landingspagina maken.
 • LIVE Q&A coachingsessies: verschillende marketingexperts van Leadpages voorzien je van interactieve live-sessies, zodat jij jouw online resultaten kunt verbeteren.

Leadpages templates 

Laat jouw business groeien met conversie-geoptimaliseerde en mobielvriendelijke templates. Bij Leadpages kan je, afgestemd op je doelen, kiezen welke template je gaat gebruiken.

Zo heb je onder meer de volgende templates tot je beschikking: 

 • Over mij pagina
 • Auteurspagina 
 • Check-out pagina
 • Eventpagina
 • Opt-in pagina voor gratis weggever of download
 • Nieuwsbrief aanmeldpagina
 • Speciale kortingsactie pagina
 • Verkooppagina voor je dienst of product 
 • Bedankpagina
 • Upsell pagina naar aanleiding van een verkooppagina
 • Inschrijfpagina voor een wachtlijst 
 • Webinar pagina 

Deze templates bevatten allemaal conversiegerichte elementen die ervoor zorgen dat je meer leads, klanten en omzet kunt aantrekken. 

De conversie-elementen van Leadpages

Hieronder licht ik de conversiegerichte elementen kort voor je toe, zo beschik je over:

 • Shutterstock Premium-afbeeldingen: je kan premium afbeeldingen van Shutterstock kopen om rechtstreeks in je Leadpages-account hier toegang tot te krijgen. Zo heb je nooit een tekort aan goede afbeeldingen. En je kan onbeperkt gebruik maken van je Shutterstock-afbeeldingen overal in de drag & drop builder.
 • Ingebouwde pictogrammen bibliotheek: het is mogelijk om eenvoudig pictogrammen en afbeeldingen toe te voegen en aan te passen in je mediatheek, waar alles overzichtelijk in staat.
 • OpenTable embed widget: als je wilt dat bezoekers beschikbare tijden kunnen zoeken om een tafel te reserveren vanaf je landingspagina of pop-up, dan kan dat ook. Ideaal voor horeca-ondernemers!
 • Afteltimers: om een gevoel van urgentie aan je aanbieding toe te voegen, kun je een afteller toevoegen aan landingspagina’s en pop-ups. Je kunt je bezoeker automatisch doorsturen naar een andere pagina of verberg de landingspagina wanneer de tijd voorbij is.
 • Aangepaste branding: voor meer overtuigingskracht op de landingspagina’s en pop-ups kun je jouw unieke logo en de look-and-feel van je merk toevoegen.

Binnen Leadpages heb je ook toegang tot:

 • Aanpasbare sjablonen: je kunt een professioneel ontwerp kiezen met conversie geoptimaliseerde sjablonen, die je geheel naar je eigen smaak en huisstijl kan aanpassen in de drag & drop builder. Je hebt hier geen technische kennis of ervaring voor nodig.
 • Ontwerp vanaf een blanco pagina: gebruik je liever geen template? Dat kan ook. Het is simpel om vanaf ‘scratch’ een landingspagina helemaal opnieuw te ontwerpen, waarbij je alle functionaliteiten kan toevoegen.
 • Algemene instellingen voor paginastijl: je kunt eenvoudig en snel het volledige uiterlijk van je landingspagina aanpassen met verschillende lettertypen, kleuren en nog met instellingen. Creëer zo een eigen mooie paginastijl.
 • HTML en aangepaste code bewerken: wil je zelf aangepaste HTML, CSS en JavaScript toevoegen aan de koptekst, hoofdtekst en voettekst? Dat kan! Je kunt alle landingspagina’s en pop-ups volledig aanpassen met je eigen elementen, stijlen en trackingcodes.
 • Toetsenbord sneltoetsen: Wanneer je met tekst werkt, bespaart je tijd door standaard sneltoetsen te gebruiken om wijzigingen ongedaan te maken, tekst op te maken en je woorden te kopiëren / plakken.

Er is nog meer in Leadpages:

 • Mobielvriendelijke templates: automatisch worden alle templates, afbeeldingen en teksten geoptimaliseerd en aangepast op basis van de schermafmetingen van ieder apparaat. Voor zowel smartphones, tablets en desktops.
 • Widget Calendly insluiten: je kan via Calendly, een afsprakenkalender, bezoekers in staat stellen om zelf een gesprek of consult in te plannen in jouw agenda. Dit kun je koppelen met je bijvoorbeeld je Google agenda.
 • Social media buttons: geef je bezoekers een gemakkelijke manier om jouw pagina’s te delen op hun favoriete sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.
 • Bedankt & bevestigingspagina’s: zodra jouw ideale klanten een aankoop doen of een afspraak inplannen via Calendly kan je automatisch een bedank- of bevestigingspagina tonen die aansluit bij jouw merk en de klantreis.
 • Widget voor video-insluiting: je kunt rechtstreeks YouTube video’s plaatsen op landingspagina’s en pop-ups.
 • On-page sectie-links: laat je bezoekers snel en makkelijk navigeren op je website met sectie-links bovenaan een landingspagina. Als je hier op een link klikt, kan je je bezoekers direct naar specifieke inhoud op jouw landingspagina laten scrollen. 

Leadpages integraties 

Het is mogelijk om Leadpages te integreren met talloze software tools om een succesvolle online business op te zetten en op te schalen. 

Denk hierbij aan Leadpages integraties voor: 

 • Analytics (Google Analytics, Google Tag Manager, Hotjar & JavaScript Analytics Platforms)
 • Betalingen (Gumroad, PayPal & Stripe)
 • CRM (amoCRM, Contactually, InfusionSoft by Keap, LionDesk, Pardot, PipeDrive, Salesforce & ZoHo CRM)
 • Digital Advertising (Bing Ads, BrightRoll, Facebook Ads, Instagram Ads, Facebook Custom Audiences, Google Ads &Taboola)
 • Ecommerce (SendOwl & Shopify)
 • E-mail marketing (ActiveCampaign, AWeber, BombBomb, Campaign Monitor, Constant Contact, ConvertKit, Drip, Emma, GetResponse, Gmail, iContact, iKlaviyo, Mad Mimi, Mailchimp, MailerLite & SendInBlue)
 • Live Chat (Chat.io, Drift, Intercom, LiveChat & ManyChat)
 • Marketing Automation (Autopilot, E-goi, HubSpot, Intercom, Leadsbridge, Marketo, Ontraport & Zapier)
 • Overige (ClickSend SMS, Google Maps, Google Sheets, Monday.com, Shutterstock, Slack, Survey Monkey, Teachable, Trello, Trustpilot, Twilio, Typeform, Webhooks, Wufoo & Zendesk)
 • Planning (Acuity, Calendly, OpenTable & Timetrade)
 • Social Media (Facebook, LinkedIn, LinkedIn Ads, Twitter & Twitter Ads)
 • Video (Vimeo, Wistia & YouTube)
 • Webinar (GoToWebinar, WebinarJam & Zoom)
 • Website (Drupal, Joomla, Squarespace, Weebly, Wix & WordPress) 

Zapier integratie met Leadpages

Staat er een software tool niet tussen die je liever wel wilt integreren met Leadpages? Maak je geen zorgen, dat kan! 

Met een Zapier connectie kan je Leadpages koppelen aan wel meer dan 1.000 verschillende apps en software tools om een online business succesvol te runnen. 

Even goed om te weten: het verschilt per pakket in hoeverre je toegang hebt tot allerlei integraties. Hier vertel ik je verder in het artikel nog meer over.

Voor wie is Leadpages geschikt?

Leadpages is bedoeld voor ambitieuze ondernemers die via hun website meer leads, klanten en omzet willen aantrekken. Als je dus een product of dienst wilt verkopen met conversiegerichte landingspagina’s, dan zit je bij Leadpages goed.

Toch zijn er nog een aantal goede waardevolle alternatieven, die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken voordat je een definitieve keuze maakt. Verder in dit artikel vertel ik je meer over deze alternatieven.

Tarieven

Leadpages werkt met een lidmaatschap. Je kan een maand- of jaarabonnement afnemen en je betaalt in dollars. Hierbij geldt: hoe langer je een abonnement afsluit, des te goedkoper ben je in verhouding uit.

Je hebt keuze uit vier pakketten: 

 • Start
 • Standard
 • Pro
 • Advanced

Hieronder leg ik even kort uit wat je per pakket betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. 

Je kunt Leadpages natuurlijk ook eerst gratis uitproberen >>

Starter

In dit starterspakket betaal je $19 per maand. Voor een jaarabonnement bedraagt je investering $15 per maand. Hierbij zit het volgende inbegrepen: 

 • Hosting voor één website
 • Onbeperkt aantal websitebezoekers en leads
 • Mobielvriendelijke templates
 • Leads notificaties
 • Technische support (alleen via e-mail) 
 • Wekelijkse groepscoaching

Standard

In dit standaardpakket betaal je $37 per maand. Voor een jaarabonnement bedraagt je investering $25 per maand. Hierbij zit het volgende inbegrepen: 

 • Alles uit het starterspakket
 • Landingspagina’s, pop-ups & alert bars
 • Gratis hosting
 • Ruim 40 standaard integraties

Pro

In dit pakket betaal je $79 per maand. Voor een jaarabonnement bedraagt je investering $48 per maand. Dit is het meest gekozen pakket, waarbij het volgende zit inbegrepen: 

 • Alles van het standaardpakket
 • Hosting voor drie websites in plaats van één
 • Online verkopen en betalingen via een check-out
 • Onbeperkt aantal A/B testen 
 • Technische support (via chat & e-mail) 
 • E-mail trigger links om een mailinglijst verder op te bouwen
 • 10 opt-in campagnes via SMS 

Advanced

In dit geavanceerde pakket betaal je $321 per maand. Voor een jaarabonnement bedraagt je investering $199 per maand. Hierbij zit het volgende inbegrepen: 

 • Alles uit het PRO-pakket
 • Geavanceerde Leadpages integraties
 • Inclusief 5 sub-accounts voor je teamleden
 • 50 extra opt-in campagnes via SMS 
 • 1-op-1 Quick Start strategiegesprek
 • Extra snelle support (via chat, e-mail en telefoon)

Alternatieven

Leadpages is niet de enige online marketing software om een conversie-geoptimaliseerde website te maken met goede landingspagina’s. 

Ook Clickfunnels en Phoenix zijn als website systemen écht een aanrader. 

Clickfunnels

Clickfunnels is opgericht door online marketing expert Russell Brunson, die ook bekende boeken schreef als ‘Dotcom Secrets’ en ‘Expert Secrets’. Vooral in Amerika is Clickfunnels een populair website software pakket. 

Wereldwijd maken meer dan 100.000 online ondernemers gebruik van Clickfunnels om websitebezoekers te laten converteren naar leads en klanten.

Net zoals bij Leadpages hoef je bij Clickfunnels geen technische kennis of ervaring te hebben om online succes te behalen met een onweerstaanbaar aanbod. 

“Je bent slechts één funnel verwijderd om leads te genereren, producten te verkopen en jouw boodschap aan de wereld over te brengen!”

Phoenix

Phoenix is ontwikkeld door de Internet Marketing Universiteit (IMU) van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Hiermee kan je in een handomdraai een winstgevende website maken. Deze software bevat alle tools die je als online ondernemer of online marketeer nodig hebt om te slagen.

Phoenix maakt losse software voor landingspagina’s, zoals Leadpages, overbodig. Even goed om te weten: zelf maak ik al jarenlang gebruik van Phoenix!

Met Phoenix kan je eenvoudig allerlei SEO- en conversietechnieken toepassen om online te domineren in Google en je concurrentie te verslaan met onweerstaanbare landingspagina’s. 

Pages van MailBlue

Ben je tevreden over je eigen website systeem en wil je deze behouden? Dat kan natuurlijk ook. Als je daarnaast ook nog e-mailmarketing toepast of toe wilt passen, dan is MailBlue de juiste keuze voor jou.MailBlue is een geavanceerd marketing automation software, waarbinnen je méér kunt dan enkel je mailverkeer automatiseren. Vanaf een Plus account bij MailBlue je je zo ook toegang tot de landingspagina bouwer van MailBlue zelf; MailBlue Pages. Heel krachtig aangezien je het direct gekoppeld aan je e-mailmarketing en zo ook verschillende landingspagina’s aan verschillende contactsegmenten kunt laten zien. Daarnaast kun je ook de opvolging direct weer inrichten binnen MailBlue.

Conclusie over Leadpages 

Leadpages is een kwalitatief uitstekende landingspagina software tool om structureel meer leads, klanten en omzet aan te trekken. Het is dus écht iets voor jou als je een online ondernemer bent die meer mensen willen helpen met je product of dienst. 

Met slimme conversietechnieken kan je het verschil maken ten opzichte van je directe concurrenten, zodat je ze het nakijken geeft!

De investering is het dubbel en dwars waard, want je betaalt in verhouding met andere website software vrij weinig. Aan de prijs-kwaliteit verhouding zal het niet liggen.

Het nadeel is dat Leadpages vooral gericht is op landingspagina’s voor een website. In vergelijking met website software Phoenix van IMU beschikt het over wat minder handige tools en technieken om ‘next level’ te gaan met je business. En op het moment dat je ook marketing automatisering inzet voor je bedrijf, is het juist voordeliger en waardevoller om MailBlue Pages te gebruiken.

Dus mijn advies is als volgt: denk goed na wat het doel is van je website, welke functies je exact zoekt en of je jouw huidige website wilt behouden en stem daar je keuze uiteindelijk op af. 

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.