Alt Tag | Definitie en Uitleg

Een Alt Tag voeg je toe aan een afbeelding, dit is een beschrijvende term van de afbeelding die jij upload naar jouw website of blog. In deze alt tag beschrijf je wat er op de afbeelding is te zien.

Google afbeeldingen

Door deze tag toe te voegen aan een afbeelding kunnen zoekmachines deze afbeelding ook indexeren en wordt de afbeelding opgenomen in de zoekresultaten voor afbeeldingen. Via Google Afbeeldingen kun je vervolgens meer bezoekers krijgen naar je website.

Relevantie afbeelding

Niet alleen zal de afbeelding een betere positie krijgen in de zoekmachines ook speelt de alt tag een rol bij de waardering van de pagina zelf. Zo kijkt Google of de toevoeging aan het artikel relevant en gewenst is en op basis wordt de pagina hoger gewaardeerd.

Niet alleen voor Google

Je vult de alt tag natuurlijk niet alleen in voor Google, in sommige browsers of met lage internet snelheden wordt de afbeelding niet geladen, in dit geval wordt de omschrijving getoond in plaats van de afbeelding zodat de bezoeker wel een idee heeft wat er op die plek in het artikel hoort te staan.

Gratis: E-mailmarketing Handboek

72 pagina’s met de beste strategieën voor
e-mailmarketing en praktische tips die je vandaag al kan toepassen. Vraag gratis aan en ontvang ‘m meteen in je inbox.