OptinMonster Review

OptinMonster is een razend populaire software tool om meer inschrijvingen op je mailinglijst te krijgen en zo uiteindelijk ook meer klanten aan te trekken.

Wereldwijd maken al meer dan 1.200.000+ ondernemers en online marketeers gebruik van OptinMonster.

OptinMonster maakt het makkelijker dan ooit om websitebezoekers te laten converteren naar abonnees, meer leads te genereren en je online verkopen te kunnen doen.

In dit artikel ontdek je wat OptinMonster precies is en hoe werkt het om jouw leadgeneratie en conversies ermee te blijven optimaliseren.OptinMonster proberen voor jouw business? >>

Waarom OptinMonster zo handig is

Als Facebook Advertising- en e-mailmarketing specialist weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om constant je salesfunnel aan te blijven vullen met potentiële klanten.

In de ideale situatie klikt iemand natuurlijk op jouw betaalde advertentie zodra die persoon deze advertentie tegenkomt op social media. Vervolgens wil je dat jouw potentiële klant via die weg zijn/haar naam en e-mailadres achterlaat voor een gratis weggever. Of dat ze een online aankoop doen en direct een product of dienst van je afnemen.

Hoe rooskleurig dit misschien ook klinkt; dit is lang niet altijd de realiteit in de praktijk. Vaker dan je lief is haken potentiële klanten af als ze op je website terecht komen. En dit kan gebeuren door talloze redenen.

Hoe dan ook; er is gelukkig een oplossing om alsnog je conversies te verhogen.

Wanneer je een ambitieuze ondernemer bent, wil je koste wat het kost voorkomen dat je websitebezoekers er ‘zomaar’ vandoor gaan en jouw website verlaten. Je wilt niet dat ze je site verlaten zonder dat ze ook maar één actie uitvoeren.

Gelukkig kan je hier met OptinMonster een stokje voor steken.

Gebruik het om alsnog je websitebezoeker om te zetten naar een lead en uiteindelijk klant. Geef je leadgeneratie resultaten een boost!

Welk verschil OptinMonster voor jouw bedrijf kan maken, wordt duidelijk in dit artikel. Laat je inspireren en doe je voordeel ermee!

Inhoudsopgave

Wat is OptinMonster voor leadgeneratie software?

OptinMonster is een leadgeneratie software en helpt je bij het:

 • Flink laten groeien van jouw mailinglijst.
 • Drastisch verlagen van het uitvalpercentage in jouw online winkelwagen.
 • Creëeren van een boost van jouw conversiepercentages: dus méér verkopen!

Laat jouw conversies niet meer aan het toeval over. Je hebt er niets aan als je voortdurend nieuwe leads, klanten en omzet misloopt.

Met OptinMonster kun je obstakels wegnemen op je website tijdens het aankoopbeslissingsproces van jouw (potentiële) klanten.

Waarom is het belangrijk om jouw conversies te blijven optimaliseren met pop-ups? 

De kracht van pop-ups wordt vaak onderschat. Sterker nog: het gros van de mensen denkt dat pop-ups vooral irritaties opleveren. Het roept zelfs soms weerstand op.

Maar in het ‘denken’ zit juist de denkfout… Als je dénkt dat je iets weet, weet je het namelijk nog niet 100% zeker. Daarom baseer ik mijn keuzes altijd op basis van data, in plaats van dat ik mijn onderbuikgevoel laat spreken.

Je kunt met OptinMonster allerlei geavanceerde instellingen gebruiken om je aanbod nog relevanter te maken voor je bezoekers. Zo kun je een andere pop-up tonen aan gebruikers die via Google of juist via Facebook op de website terecht komen. Per kanaal richting je website kan je dit gemakkelijk filteren. Zo kun je bijvoorbeeld testen wat het effect is van een pop-up als je het toont aan gebruikers die via social media komen. Vergelijk dit met een potentiële klant die via Google komt en met een organische zoekopdracht gericht op zoek is naar meer informatie rondom jouw product of dienst.

A/B testen met pop-ups

Verder kun je voortdurend blijven testen om het gedrag van je websitebezoekers beter te leren begrijpen. Hoe beter jij je het gedrag van je bezoekers begrijpt, des te meer leads, klanten en omzet je kan aantrekken.

Timing van de pop-up

Ook kun je aangeven wanneer iemand de pop-up te zien krijgt. Voorbeeld: stel je eens voor… Je hebt een onderneming en leert ondernemers hoe zij online hun eigen boekhouding kunnen doen. Zodra iemand een artikel leest over online boekhouding, zou het dan waardevol zijn om een gratis online videotraining aan te bieden met 5 simpele stappen om je online boekhouding te doen zonder stress en kopzorgen?

Ja, natuurlijk!

Hiermee kan je als vervolgstap een onweerstaanbaar aanbod laten zien, een aanbod dat aansluit op het artikel wat een websitebezoeker al aan het lezen is. In dit geval is het niet meer irritant, maar juist super effectief!

Je potentiële klanten zullen het alleen maar waarderen als je automatisch handige tips met ze gaat delen. Dit komt ook ten goede van je (personal) branding en imago.

Hoe werkt OptinMonster?

OptinMonster maakt het heel gemakkelijk voor je om te groeien naar ‘the next level’ met jouw business.

Je hoeft simpelweg maar 3 stappen te volgen:

Stap 1: Maak een visueel verbluffende aanbieding

Kies een conversie-geoptimaliseerd template die al helemaal voor je klaar staat. Je hebt hier geen technische kennis of ervaring voor nodig. Of begin helemaal opnieuw vanaf ‘scratch’. Ook hierbij kun je eenvoudig met een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-builder allerlei details, zoals kleuren, teksten en afbeeldingen, toevoegen en aanpassen.

Stap 2: Personaliseer je aanbieding op basis van vertoonbaar gedrag

Als je slim bent, richt en segmenteer je de juiste aanbieding op het juiste moment aan de juiste mensen. Zo heb je een ijzersterke online marketing strategie om je conversie door het dak te laten gaan!

Stap 3: Test je templates en pas in realtime aan

Je vindt alle statistieken die je nodig hebt om jouw leadgeneratie strategie te verbeteren. Je test vervolgens heel eenvoudig al je ideeën om het aantal conversies te verhogen!

Alle OptinMonster voordelen & features

In grote lijnen bestaat OptinMonster uit de volgende features om je conversies te optimaliseren:

 • 75+ Aantrekkelijke leadgeneratie templates die je helemaal naar eigen wens, smaak en huisstijl kan aanpassen.
 • Meerdere type campagnesbinnen handbereik bedoeld om leads te genereren. Denk hierbij aan pop-ups, floating bars, overlays op het volledige scherm en slide-ins*.
 • Eenvoudig A/B testen zodat je ontdekt wat écht werkt, in plaats van dat je op basis van je onderbuikgevoel ongecontroleerd beslissingen neemt en acties uitvoert. Test verschillende call-to-actions, afbeeldingen en kleuren om te zien wat het beste converteert in jouw situatie.
 • Exit-intent technologie om te voorkomen dat iemand de website verlaat zonder een actie te ondernemen. Met gepersonaliseerde campagnes kun je conversies maximaliseren.
 • Targeting en segmentatie op paginaniveau: afhankelijk van het klik- en muisgedrag van websitebezoekers
 • Geavanceerde navigatie mogelijkheden om jouw websitebezoekers te sturen naar de meest belangrijkste pagina’s uit jouw funnel. Hierbij kan je knoppen toevoegen, call-to-actions aanpassen en de betrokkenheid bijhouden.
 • Complete analyses en inzichten in één oogopslag: statistieken die ertoe doen. Vergelijk split tests en ontdek welke pagina’s het beste converteren om zo je website naar een hoger niveau te brengen.
 • Retargeting en personalisatie bij terugkerende bezoekers om perfecte aanbiedingen te laten zien op basis van de fase waarin de wederkerende websitebezoeker zich bevindt binnen de klantreis.

*Ter verduidelijk leg ik hieronder nog kort uit wat het verschil is tussen pop-ups, floating bars, overlays op het volledige scherm en slide-ins.

Pop-up

Via OptinMonster kun je pop-ups tonen op basis van verschillende triggers, zodat je marketingboodschap op het juiste moment weergegeven wordt. Dit kan een op tijd gebaseerde interval zijn, scroll-triggers of met de exit-intent technologie die vaststelt wanneer bezoekers op het punt staan je website te verlaten.

Floating bar

Een floating bar is letterlijk een ‘zwevende balk’ die over de gehele breedte aan de boven- of onderkant van je website getoond wordt. Automatisch scrollt een floating bar mee als je scrollt op een pagina. Dit maakt de zwevende balk zeer opvallend én effectief.OptinMonster gebruikt zelf ook de floating bar op hun website, vastgepind bovenaan de websitepagina ????.

Overlay

Een overlay op het volledige scherm is een fullscreen-campagne; je kunt het zien als een grotere variant van de pop-up.

Slide-in

Met een slide-in kan je de aandacht van je bezoekers trekken zonder hun browse-ervaring te onderbreken. Aansluitend op bepaalde content kan je gerelateerde inhoud en gerichte aanbiedingen presenteren.

Timing is belangrijk om potentiële klanten te overtuigen zich aan te melden voor bijvoorbeeld jouw mailinglijst. Je wilt natuurlijk de juiste boodschap op het juiste moment laten zien aan de juiste bezoekers.

OptinMonster integraties

Het is mogelijk om OptinMonster te koppelen met allerlei populaire software tools, waaronder:

 • ActiveCampaign
 • AWeber
 • Campaign Monitor
 • Constant Contact
 • ConvertKit
 • Drip
 • Emma
 • GetResponse
 • HubSpot
 • InfusionSoft
 • Klaviyo
 • Mailchimp
 • MailerLite
 • Ontraport
 • Pardot
 • SendinBlue
 • Webhook

Staat er een software tool niet tussen die je wel wilt integreren met OptinMonster? Dat is vaak geen probleem! Met een Zapier connectie kan je OptinMonster integreren met meer dan 1.000 verschillende apps en software tools om een online business succesvol te runnen. 

Voor wie is OptinMonster geschikt?

OptinMonster is bedoeld voor alle ambitieuze ondernemers die hun websitebezoekers willen laten converteren naar leads en klanten.

Of je nu een e-commerce bedrijf runt, een MKB-bedrijf bent, of een trainer/coach/adviseur: OptinMonster is waardevol voor veel type ondernemers. Ook maakt het niet uit of je nu een product of dienst wilt verkopen. Dankzij de conversiegerichte pop-ups, floating bars, overlays op het volledige scherm en slide-ins die je zelf kunt optimaliseren zit je bij OptinMonster al snel goed.

Er zijn ook nog een aantal waardevolle alternatieven; zeker ook de moeite waard om te bekijken voordat je een definitieve keuze maakt. Die alternatieven deel ik later in dit artikel nog met je.

Tarieven

OptinMonster werkt met een lidmaatschap. Je kan een maand- of jaarabonnement afnemen en je betaalt in dollars. Hoe langer je een abonnement afsluit, des te goedkoper ben je in verhouding uit.

Je bespaart bij een jaarabonnement bijna 40% en je krijgt sowieso 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Ook krijg je bij een lidmaatschap direct gratis toegang tot een uitgebreide online trainingsomgeving, de OptinMonster University, met cursussen, ‘guides’ en videotrainingen. Het is een waardevolle omgeving waarmee je jouw kennis kunt vergroten aan de hand van praktijkvoorbeelden. Volg de trainingen en geef je conversie-optimalisatie, leadgeneratie en klantenwerving een boost!

Je hebt keuze uit vier pakketten:

 • Basic
 • Plus
 • Pro
 • Growth

Hieronder leg ik kort uit wat je per pakket betaalt en wanneer dit bij je past.

Basic

Voor het basispakket betaal je $14 per maand. Kies je voor een jaarabonnement, dan bedraagt je investering nog maar $9 per maand. In dit pakket vind je essentiële tools om meer leads uit het bestaande verkeer te halen.

Plus

Voor het Plus pakket betaal je $30 per maand. Kies je voor een jaarabonnement, dan bedraagt je investering $19 per maand. Deze keuze is ideaal voor groeiende bedrijven die méér willen doen.

Pro

Voor het Pro pakket betaal je $47 per maand. Kies je voor een jaarabonnement, dan bedraagt je investering $29 per maand. Hierin zit alles wat je nodig hebt om snel geweldige resultaten te behalen. Dit is dan ook het meest gekozen pakket.

Growth

Voor het Growth pakket betaal je $80 per maand. Kies je voor een jaarabonnement, dan bedraagt je investering $49 per maand. Hier vind je werkelijk alle tools die nodig zijn om je conversies naar een hoger niveau te tillen.

Wil je meer weten? Je vindt hier het overzicht van de prijzen en pakketten van OptinMonster.

OptinMonster alternatieven

OptinMonster is niet de enige leadgeneratie software optie die aan te raden is.

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het de moeite waard om ook nog even aandacht te schenken aan Thrive Leads, Phoenix en MailBlue zelf.

Thrive Leads

Thrive Leads is een plug-in voor WordPress om leads te genereren.

Het voordeel van Thrive Leads is dat je niet langer meerdere plug-ins nodig hebt als je met een WordPress website werkt. Het nadeel van meerdere plug-ins is namelijk dat het in conflict kan raken met elkaar. Dat het soms overlappend is, is niet optimaal. Thrive Leads is daarom een goede alles-in-één oplossing

Voor slechts $19 per maand krijg je namelijk toegang tot Thrive Leads inclusief alle andere gemakkelijke plug-ins die onderdeel zijn van Thrive Themes. Zo kun je er ook een simpele website met goede landingspagina’s in maken. Niet voor niets maken al meer dan 100.000 ondernemers wereldwijd hier gebruik van.

Phoenix

Phoenix is ontwikkeld door de Internet Marketing Universiteit (IMU) van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Dankzij Phoenix kun je in een handomdraai een winstgevende website maken. De software omvat alle tools die je als online ondernemer of online marketeer nodig hebt.

Phoenix maakt hiermee losse software voor conversie-optimalisatie en leadgeneratie, zoals een OptinMonster, overbodig.

Even goed om te weten: zelf maak ik al jarenlang gebruik van Phoenix. Met Phoenix kun je, net als bij OptinMonster, pop-ups, floating bars, overlays op het volledige scherm en slide-ins maken. Maar je kunt er ook méér mee: zoals eenvoudig allerlei SEO en conversie technieken toepassen om online te domineren in Google en je concurrentie te verslaan met onweerstaanbare landingspagina’s

MailBlue

Maak je al gebruik van MailBlue of wil je nog met behulp van marketing automatiseringen jouw (e-mail)marketing en sales automatiseren? Dan is het niet nodig om een externe tool te gebruiken om je formulieren in te ontwikkelen. In veel e-mailmarketing systemen kun je formulieren ontwikkelen en landingspagina’s bouwen, zo ook in MailBlue.Ook in MailBlue kun je, net als bij OptinMonster, dus pop-ups, floating bars en slide-ins maken. En je kunt nog veel meer met MailBlue. Zo bespaar je op een extra stukje software en kun je gebruik maken van de alles-in-één e-mailmarketing software. Probeer MailBlue 14 dagen gratis uit en ontdek het zelf!

Mijn ervaring en resultaten met OptinMonster (REVIEW)

Met OptinMonster heb ik afgelopen jaren pop-ups aangemaakt die tussen de 2,5 en 8,5% conversie behaalde uit een websitebezoeker.

Wanneer je 1.000 bezoekers per maand op je website krijgt, betekent dit dat je 25 tot 85 nieuwe inschrijvingen krijgt op je mailinglijst; alleen al door OptinMonster te gebruiken.

Mede hierdoor ben ik in staat geweest om in een paar jaar tijd meer dan 100.000 contactpersonen op mijn mailinglijst te verzamelen.

Conclusie over OptinMonster

Één van de grootste uitdagingen als online ondernemer is om voortdurend meer omzet te maken.

OptinMonster helpt je hier gelukkig bij. Breng jouw conversies naar recordhoogtes, zodat je omzet explodeert. Waar veel ondernemers denken dat je altijd meer websitebezoekers moet hebben om je omzet te verhogen, hoeft dat niet persé. Dankzij conversieoptimalisaties met OptinMonster kan je meer omzet halen uit hetzelfde aantal websitebezoekers. Laat je mailinglijst groeien, verlaag het aantal verlaten winkelwagens en boost je conversiepercentages. Uiteindelijk kun je meer verkopen dankzij OptinMonster.

Voor het geld hoeft je OptinMonster ook niet links te laten liggen; de investering is het je dubbel en dwars waard. Dit las je ook terug bij mijn persoonlijke resultaten die ik behaalde met OptinMonster.

E-mailmarketing Handboek downloaden

Je ontvangt het e-mailmarketing handboek na aanvraag direct in je inbox.